Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Torņakalnā pie automašīnas vadītāja atrod kokaīnu un nereģistrētus šaujamieročus

© Pixabay

Torņakalnā policija pie automašīnas vadītāja atradusi kokaīnu un nereģistrētus šaujamieročus, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Naktī uz 24.septembri policija Ziepniekkalnā, Āgenskalnā, Torņakalnā un Imantā rīkoja narkotiku apkarošanas reidu.

Reida laikā policisti uz ielām pārbaudīja kopumā 57 personas un 12 automašīnas. Par narkotiku glabāšanu tika aizturētas vairākas personas, kā arī viens autovadītājs, kurš, iespējams, pārvietojās narkotiku ietekmē.

Torņakalnā policistu uzmanību piesaistīja kāds 1992.gadā dzimis automašīnas vadītājs. Policisti pie viņa atrada gramu marihuānas un gramu kokaīna. Papildus tam automašīnas salonā atrasti vairāki maisiņi ar marihuānu, kas safasēta pa vienam gramam.

Vēlāk, veicot kratīšanu personas dzīvesvietā, tika konstatēts un atsavināts apmēram kilograms marihuānas, seši grami kokaīna, kā arī nereģistrēti šaujamieroči - pistole "TT", automātiskais ierocis "MP", "Mosin" šaujamierocis un munīcija.

Patrulējot Rīgā, Ziepniekkalnā, policijas darbinieki pamanīja pa ielu pārvietojamies velosipēda vadītāju, kura braukšanas stils liecināja, ka viņš, iespējams, atrodas kādu apreibinošo vielu ietekmē.

Pamanot policijas ekipāžu, velosipēda vadītājs sāka bēgšanu, taču policisti viņu aizturēja. Pārbaudes laikā viņa personīgajās mantās atrasti 100 grami amfetamīna.

Aizturētais 1983.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu neatļautu apriti.

Savukārt Imantā kādā automašīnu stāvvietā likumsargi pamanīja cilvēku kompāniju, kuras dalībnieki nespēja skaidri atbildēt uz policistu jautājumiem un izskatījās aizdomīgi. Veicot pārmeklēšanu, pie 1993.gadā dzimuša vīrieša atrasti desmit grami marihuānas.

Savukārt Āgenskalnā policisti apturēja agresīvu autovadītāju, kurš gandrīz izraisīja sadursmi ar autobusu. Pārbaudot automašīnas vadītāju, izrādījās, ka viņam ir automašīnas vadīšanas tiesību liegums līdz 2026.gadam. Turklāt vīrieša uzvedība liecināja, ka viņš, iespējams, atrodas narkotisko vielu ietekmē. Uz notikuma vietu tika izsaukti ceļu policisti.