Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome dos 4 miljonus eiro izglītības iestādēm, lai apmaksātu komunālos rēķinus

© F64

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja atbalstījusi 2022.gada budžeta grozījumus, atvēlot četrus miljonus eiro komunālo pakalpojumu izdevumu segšanai sakarā elektroenerģijas un siltumenerģijas cenu sadārdzinājumu.

Četri miljoni eiro tiks sadalīti starp dažādām izglītības un kultūras iestādēm, lai nodrošinātu iestāžu darbību energoresursu sadārdzinājuma posmā.

Kā tika secināts komitejas laikā, lielas raizes radot hokeja skola "Rīga", kurai gada laikā paredzēts noteiktu treniņu skaits, lai izglītības iestāde tiktu akreditēta. Līdz ar to, ja izglītības iestāde nespēs ziemā nodrošināt nepieciešamos treniņus, tad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) var draudēt ar noteiktām sankcijām.

Atbildot uz domes deputāta Daiņa Loča (NA) jautājumu par alternatīvu izskatīšanu, Rīgas domes Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna norādīja, ka alternatīvu izvēlēšana ir atkarīga no daudziem ārējiem faktoriem. Piemēram, bargas ziemas gadījumā hokeja skolas treniņi varētu norisināties Rīgas 84.vidusskolā, kur ir āra slidotava.

Līdzīga situācija pašreiz arī esot peldēšanas kompleksiem, kur jau divus gadus nav norisinājušās obligātās peldēšanas apmācības bērniem.

Tāpat departaments ir veicis visu budžeta programmu izdevumu analīzi un precizējis plānotos izdevumus līdz 2022.gada beigām, kā rezultātā ir veikta pārstrukturizācija starp budžeta programmām.

Pārkārtojot budžetu, kopēji 2022.gada budžeta grozījumi nosaka papildus finansējumu kopsummā 7,2 miljonu eiro apmērā. Jau iepriekš minēto komunālo pakalpojumu segšanai, papildus plānots trīs miljonus eiro atvēlēt izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas izdevumu segšanai un 200 000 eiro - Ziemassvētku gaismas inscenējumam Pilsētas kanāla apstādījumos no Krišjāņa Barona ielas līdz Rīgas Brīvostai.

Diskutējot par pilsētas apgaismojumu, tika minēti dažādi taupīšanas pasākumi, kas tiks ieviesti šogad, piemēram, šogad krastmalā netiks uzstādīta ziemassvētku egle.

Domes deputāts Oļegs Burovs (LPV) aicināja apsvērt iespēju piesaistīt privātos uzņēmumus vai privātpersonas, lai viņi sponsorētu Rīgas apgaismošanu svētku laikā.

Arī domes deputāte Agnese Logina (P) piekrita, ka nākotnē būtu jāapsver piesaistīt privāto sektoru Rīgas izgaismošanai. "Mums ir jāveicina iespēja cilvēkiem radīt prieku par saviem līdzekļiem", norādīja Logina.