Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dzērājšoferim, kurš nāvējoši notrieca gājēju Ķengaragā, draud cietums uz laiku no trim līdz desmit gadiem

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījumu šī gada 19. augustā Rīgā, Maskavas ielā, kur automašīnas BMW vadītājs, būdams alkohola reibumā, uzbrauca gājējam, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā.

Par negadījumu tika ierosināts kriminālprocess un pēc izmeklēšanas darbību veikšanas un pierādījumu nostiprināšanas, šī gada 5. oktobrī kriminālprocess nodots Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šī gada 19. augustā ap pulksten 22.10 kāds 1991. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu BMW, Rīgā, Maskavas ielā, braucot no Krasta ielas puses Ķengaraga ielas virzienā, uz regulējamās gājēju pārejas uzbrauca gājējam, 1985. gadā dzimušam vīrietim, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Automašīnas BMW vadītājam izelpā tika konstatētas 0,77 promiles alkohola reibuma.

Veicot apjomīgu izmeklēšanu un pierādījumu nostiprināšanu, šī gada 5. oktobrī izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta un tā nodota Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas, proti, par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.