Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lai samaksātu par bērna ēdināšanu Rīgā, nauda jāskaita uz Lietuvu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Platformā "pusdienlaiks.lv" no pirmdienas vecāki var pieteikt bērna kavējumu jeb pusdienu atteikumu, aģentūru LETA informēja platformas "pusdienlaiks.lv" pārstāvji.

Kopumā pašlaik platformā tiek administrēti jau 70% Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņu dati.

"Piektdien un aizvadītajās brīvdienās jaunu dalībnieku reģistrācija platformā notika, kā bija plānots - tehnisku šķēršļu jaunu dalībnieku reģistrācijai "pusdienlaiks.lv nebija," saka platformas izstrādātāja pārstāvis Imants Felsbergs.

Felsbergs aicina tos vecākus, kas vēl nav reģistrējušies, to izdarīt un noslēgt ēdināšanas līgumu platformā, jo šādā veidā esot ērtāk norēķināties par reāli patērētajām pusdienām nekā izmantojot papīra formāta līgumu.

"Pusdienlaiks.lv" tehniskās palīdzības dienests no piektdienas un šajās brīvdienās esot strādājis intensīvi - atbildēti 490 zvani, 3720 e-pasti, bet šodien arī atlikušie 1860 e-pastos saņemtie jautājumi tikšot atbildēti. Vairumam iedzīvotāju bija radušies jautājumi par laiku, kas pēc pārskaitījuma nepieciešams, lai nauda parādītos platformas maciņā. Nauda virtuālajos maciņos parādās tās pašas dienas beigās, vai nākamās dienas laikā.

Jāpiebilst, ka nauda jāskaita uz Lietuvas bankas kontu. Un daļai vecāku jārēķinās, ka par pārskaitījumu tiks ieturēta komisijas maksa - attiecīgi to nosaka konkrētā banka, no kuras veic maksājumu.

Tāpat daļa iedzīvotāju vēlējušies zināt, kā atteikt pusdienas, ja bērns neapmeklēs pirmsskolu vai skolu. Felsbergs skaidro, ka to no šodienas var izdarīt "pusdienlaiks.lv" platformā. Tāpat Felsbergs vērš uzmanību, ka pašlaik platformas "e-klase.lv" un "mycoob.lv" neiesniedz pusdienu atteikumu datus, līdz ar to pusdienu atteikumu var reģistrēt tikai "pusdienlaiks.lv" platformā.

"Tiklīdz "e-klase.lv", "mycoob.lv" pabeigs darbu pie atbilstošas saskarsmes izveides datu apmaiņai, par to atsevišķi informēsim skolas un vecākus. Tāpēc, ja kavējumi šai nedēļai ir bijuši pieteikti "e-klase.lv", "mycoob.lv", ēdinātajam, audzinātājai, bet nauda no platformas virtuālā maciņa tika noņemta, šie gadījumi tiks risināti individuāli - nauda tiks atgriezta," norādīja Felsbergs.

Vecāki, kuri nepaspēja noslēgt līgumus līdz šim, tiek aicināti to izdarīt šīs nedēļas laikā. Ēdinātāji uzsver, ka šonedēļ visi bērni, kas būs izteikuši vēlmi ēst pusdienas, tās arī saņems, paralēli ar skolu un vecākiem risinot līgumattiecību un norēķinu jautājumus.

Kā jau tika minēts iepriekš, Rīgas pirmsskolu un skolu ēdinātāji pāriet uz "pusdienlaiks.lv" platformu kā līgumu slēgšanas un norēķinu vietni. Vienlaikus vecākiem pastāv iespēja slēgt līgumus arī ar elektronisku parakstu, vai parakstīt tos papīra formā.