Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā vietām pie vēlēšanu iecirkņiem veidojas rindas

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sestdien 14.Saeimas vēlēšanās pirmajā stundā, proti, līdz plkst.8 Rīgā lielākā vēlētāju aktivitāte bija 34.iecirknī, kas atrodas Rīgas Valdorfskolā, un 118.iecirknī, kas atrodas 89.vidusskolā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Šajos iecirkņos 14.Saeimas vēlēšanu pirmajā stundā nobalsojuši attiecīgi 118 un 103 iedzīvotāji. Vienlaikus Rīgas 89.vidusskolā ir arī otrs vēlēšanu iecirknis - 119.iecirknis -, kurā sestdienas rītā nobalsojuši 32 iedzīvotāji.

Seko 71.iecirknis un 91.iecirknis, kuri atrodas attiecīgi Rīgas Raiņa vidusskolā un Rīgas Pļavnieku pamatskolā - šajos iecirkņos pirmajā stundā nobalsojuši 89 vēlētāji. Rīgas Pļavnieku pamatskolā gan ir divi vēlēšanu iecirkņi un šajā skolā esošajā 92.iecirknī pirmajā stundā nobalsojuši 20 vēlētāju.

Rīgā 87.iecirknī, kas atrodas Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskolā pirmajā stundā nobalsojuši 87 iedzīvotāji

Savukārt 50.iecirknī, kas atrodas Rīgas Ziepniekkalna vidusskolā, un 70.iecirknī, kas atrodas tirdzniecības centrā "Origo", pirmajā stundā nobalsojuši 83 iedzīvotāji. "Origo" izvietotajā vēlēšanu iecirknī vēlētāju aktivitāte ir augsta, tāpēc veidojas nelielas rindas.Vēlētāju rindas plkst.9 pārsvarā veidoja vidēja vecuma cilvēki, bet rindā uz balss nodošanu gaidīja vidēji seši cilvēki. Gaidīšanas laiks rindā aizņēma dažas minūtes. Iecirknī būtiska kavēšanās netika novērota.

Rīgas Ziepniekkalna vidusskolā ir arī 51.vēlēšanu iecirknis, kurā pirmajā stundā nobalsojuši 47 iedzīvotāji.

Vienlaikus vismazāk vēlētāju pirmajā stundā Rīgā bija 80.iecirknī, kas atrodas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā - septiņi, taču šajā skolā ir arī 79.iecirknis, kurā pirmajā stundā nobalsoja 57 iedzīvotāji. Tāpat maza aktivitāte Rīgā bija 121.iecirknī, kas atrodas Rīgas Stila un modes tehnikumā, kurā pirmajā stundā nobalsoja astoņi iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka sestdien 14.Saeimas vēlēšanās pirmajā stundā, proti, līdz plkst.8 Latvijā nobalsoja 24 082 iedzīvotāji jeb 1,56% balsstiesīgo iedzīvotāju. Savukārt, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, kopumā nobalsojuši 5,67% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Sestdien Latvijā notiek 14.Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 542 407.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst.7 līdz 20.