Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lielākā puse Rīgas skolēnu nav reģistrēti ēdināšanai skolās

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

No 40 000 Rīgas skolēnu nepilna puse ir reģistrēta jaunajā bērnu ēdināšanas reģistrācijas sistēmā "pusdienlaiks.lv", šodien pēc tikšanās ar Rīgas mēru un ēdinātājiem žurnālistus informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš

iņš uzsvēra, ka ēdināšana bērniem tiks nodrošināta arī tajās situācijās, kad bērns nebūs reģistrēts jaunizveidotajā vietnē un nebūs noslēgts elektronisks līgums.

Departamenta direktors informēja, ka rīt, 29.septembrī, notiks nākamā tikšanās ar ēdinātājiem un platformas izstrādātājiem, lai vienotos par iespējamiem risinājumiem, kā rīkoties situācijās, kad atsevišķu bērnu vecāki nav paguvuši veikt reģistrāciju.

Nākotnē, kad tehniskās problēmas atrisināsies, šī sistēma ļaus vecākiem, ēdinātājiem un arī Rīgas domei ietaupīt laiku un resursus, slēdzot līgumus par līdzmaksājumu bērnu ēdināšanā.

Krastiņš aicināja vecākus nesatraukties, ja sistēmā gadās kādas problēmas, un pauda pārliecību, ka platformas izstrādātājs tās novērsīs un visiem izdosies reģistrēties jaunajā sistēmā.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) pauda neapmierinātību ar radušos situāciju un uzstāja, ka rīt, 29.septembrī, ēdinātājiem, platformas izstrādātājiem un Izglītības, kultūras un sporta departamentam jāinformē sabiedrība, par to, kas tiks darīts un kā tiks nodrošināts, lai bērni ir pabaroti.

Staķis atzina, ka arī viņš trīs stundas pavadījis, "čakarējoties" jaunajā sistēmā, bet reģistrācija nav izdevusies.

Kā ziņots, no oktobra Rīgas skolās un bērnudārzos lielai daļai skolēnu jārēķinās ar līdzmaksājumu. Izmaiņas līdzšinējā pakalpojumā attiecas uz 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm jeb vairāk nekā 93 000 audzēkņu.

Lai mazinātu administratīvo slogu un ietaupītu laiku, ēdinātāji izstrādāja platformu "pusdienlaiks.lv", kurā bērnu vecākiem bija jāreģistrējas un jāslēdz līgums par līdzmaksājumu bērnu ēdināšanā.

Kā sociālajos tīklos pauda vecāki, minētā vietne sākumā nav vispār vērusies vaļa. Tad it kā sākusi darboties, bet neesot bijis iespējams reģistrēties. Daudzi neesot tikuši tālāk par paroles ievadīšanu. Vecāki pauda bažas, vai nākampirmdien bērnus skolā pabaros.