Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā uzstāsies Lasvegasas iluzionists

© Vladislavs Proškins/f64

Rīgā oktobrī uzstāsies Lasvegasas iluzionists Džefs Makbraids, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas iluzionisti Dace un Enriko Pecolli.

Plānots, ka 6.oktobrī iluzionists uzstāsies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) un Iluzionisma teātrī "Mystero", kurā vadīs lekciju par burvju mākslas vēsturi "No šamaņa līdz iluzionistam", kā arī vadīs meistarklasi iluzionisma mākslas aroda profesionāļiem.

Savukārt 8. un 9.oktobrī teātrī "Mystero" iluzionists uzstāsies ar Lasvegasas burvju triku šovu. Izrādes Rīgā notiks par godu "Mystero" iluzionisma teātra atklāšanai, kas pēc divu gadu pauzes atkal vērs savas durvis skatītājiem.

Makbraids ir Lasvegasas prestižās iluzionistu skolas "McBride's Magic & Mystery School" dibinātājs un izveidotājs. Pasaules iluzionisma asociācija "FISM" ir piešķīrusi viņam balvu kā iluzionisma mākslas lielmeistaram.

Paredzēts, ka izrādēs skatītāji redzēs maģiskas maskas, burvju ūdeni, lidojošas kārtis, gaismas maģiju, Hudini burvju trikus.

Pasākumu vadīs Pecolli ģimene. Pasākumu atklās iluzionisma zvaigzne no Lietuvas Mantas "Wizard" un Latvijas/Šveices iluzionistu grupa "Leriix illusions".

Izrāde ir piemērota dažādu paaudžu cilvēkiem, sākot no skolas vecuma.

Iluzionisma teātris-muzejs "Mystero" ir vienīgais profesionālās iluzionisma mākslas muzejs un teātris Ziemeļeiropā un Austrumeiropā.

Makbraids Rīgā viesosies, pateicoties Baltijas-Amerikas brīvības fonda (BAFF) finansējumam.