Kavējas Salu tilta renovācijas būvprojekta izstrāde

Salu tilta renovācijas būvprojekta izstrāde ir aizkavējusies un netiks pabeigta iepriekš plānotajā laikā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans.

Atklāta konkursa rezultātā tehniskā projekta izstrādi Salu tilta renovācijai par 388 000 latu veic pilnsabiedrība "Salu tilts", un saskaņā ar līgumu minētajai pilnsabiedrībai tehniskais projekts bija jāizstrādā līdz šā gada 30.septembrim.

"Taču projektēšanas gaitā saņemtie tehniskie noteikumi palielinājuši projektēšanas darbu uzdevumu apjomu, tāpēc šobrīd Satiksmes departaments saņēmis projektētāja iesniegumu ar lūgumu tehnisko risinājumu izstrādei pagarināt līguma izpildes termiņu līdz šā gada novembra nogalei," skaidroja Ivans.

Būvdarbiem nepieciešamās izmaksas iespējams noteikt pēc tehniskā projekta izstrādes, kurā norādīts nepieciešamo darbu apjoms.

Konkursu par būvdarbu veikšanu Salu tilta renovācijai varēs izsludināt, kad šim mērķim pašvaldības budžetā tiks piešķirts nepieciešamais finansējums. Šā gada pašvaldības budžetā ir piešķirts nepieciešamais finansējums tehniskā projekta izstrādes pabeigšanai. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem akceptētā tehniskā projekta derīguma termiņš būs divi gadi.

Kā ziņots, Salu tilta renovāciju iepriekš bija plānots sākt ap 2010.gadu.

Salu tilts ir viens no tiem pilsētas tiltiem, kuram nepieciešams veikt pilnīgu renovāciju. Lai neapgrūtinātu satiksmes plūsmu pilsētā, tilta renovāciju paredzēts veikt pēc Dienvidu tilta izbūves, lai autovadītājiem būtu iespēja apbraukt remontdarbu teritoriju.

Pērn pašvaldības budžetā deputāti piešķīra 270 000 latu Salu tilta posma no Daugavas labā krasta estakādēm līdz Zaķusalai renovācijas projekta izstrādei, kā arī 110 000 latu tilta posma pār Mazo Daugavu no Zaķusalas līdz Lucavsalai renovācijas projekta izstrādei.

Salu tilta komplekss izbūvēts 1976.gadā. To veido vairāki tilti un estakādes. Tilta kompleksa tehniskā stāvokļa uzlabošanai pakāpeniski tiek veikta tā pamatkonstrukciju renovācija jeb kapitālais remonts. Iepriekšējo gadu laikā renovācija ir veikta Daugavas labā krasta estakādēm un estakādēm Zaķusalas posmā.

Patlaban Salu tilts pār Daugavu ir sliktā tehniskā stāvoklī: tam ir bojātas tilta konstrukcijas, hidroizolācija, deformācijas šuves, brauktuves seguma konstruktīvie slāņi, kā arī margas. Braukšanas apstākļu uzlabošanai līdz šim ir veikta asfaltbetona seguma atjaunošana.

Svarīgākais