Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bijušā maksātnespējas administratora Andrejeva krimināllietu turpinās iztiesāt novembra beigās

© Dmitrijs Suļžics/f64

Krimināllietu, kurā par naudas piesavināšanos apsūdzēts bijušais maksātnespējas administrators Valerijs Andrejevs, Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā turpinās skatīt 28.novembrī plkst.14, aģentūru LETA informēja tiesā.

Lieta iztiesāšanai Rīgas pilsētas tiesā Vidzemes priekšpilsētā tika nodota 2019.gada vasarā, savukārt vēlāk to nedeva iztiesāšanai Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā.

Trīs gadu laikā ir notikušas vien dažas tiesas sēdes.

Pie kriminālatbildības saukts bijušais maksātnespējas administrators par aptuveni 17 000 eiro piesavināšanos un tā rezultātā noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Prokuratūra norāda, ka administratora rīcībā laika posmā no 2012. līdz 2018.gadam bija nodotas parādnieka iemaksas aptuveni 9238 eiro un no nekustamā īpašuma pārdošanas iegūtie naudas līdzekļi aptuveni 6646 eiro apmērā.

Administrators tos nepārskaitīja nodrošinātajam kreditoram, bet gan uz saviem norēķinu kontiem. Tādējādi kreditoram nodarīts materiālais zaudējums vairāk kā 16 836 eiro apmērā. Pēc tam administrators iegūtos naudas līdzekļus izņēma no kontiem skaidrā naudā, veica iepirkumus ar karti un pārskaitījumus ar internetbankas starpniecību, norāda apsūdzība.

Administrators ar tiesas nolēmumu tika atcelts no amata pienākumu pildīšanas un viņam desmit dienu laikā bija jānodod dokumenti un manta jaunieceltajam administratoram. Apsūdzētais nepildīja tiesas nolēmumu un nenodeva dokumentus un mantu, informēja prokuratūrā.