Atvērs jaunu Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāli

Sestdien, 15. janvārī Burtnieku ielā 37 sāks darboties jauna Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) filiāle - Biķernieku filiālbibliotēka, kas uzsāks darbu renovētās, modernas publiskās bibliotēkas funkcijām atbilstošās telpās.

Projekta un darbu pasūtītājs bija Rīgas domes Īpašuma departaments, bet remontdarbus veica SIA „Velve”.

Jaunā bibliotēka apkalpos Biķernieku apkaimes iedzīvotājus, turpinot reorganizētās RCB filiālbibliotēkas „Burtnieks” tradīcijas. Lasītājus gaida grāmatas un elektroniskie materiāli, visai plašs preses izdevumu klāsts un tematisku materiālu kolekcijas.

Lietotāju rīcībā būs pieci datori. Tos varēs izmantot bez maksas, tāpat kā visu Latvijas valsts un Bila & Melindas Geitsu fonda līdzfinansētā Publisko bibliotēku attīstības projekta ietvaros iegādāto datortehniku. Bibliotēkā būs pieejams bezmaksas internets, biroja programmas, kā arī dažādas datubāzes. Portatīvo datoru īpašnieki bibliotēkā bez maksas varēs lietot bezvadu internetu.

Gaišas, ērtas telpas, mūsdienīgs aprīkojums, daudzveidīga iespiedmateriālu kolekcija visām gaumēm un interesēm, profesionāla bibliotekāra palīdzība informācijas ieguvē un konsultācijas datora izmantošanā – tāds ir jaunās RCB Biķernieku filiālbibliotēkas piedāvājums.

Bibliotēka rīkos arī tematiskas literatūras izstādes, mākslas izstādes, dažādas tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas Talsos ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais