Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas skolas un bērnudārzi pirmdien nodrošinās mācību procesu

Ilustratīvs attēls © F64

Rīgas skolas un bērnudārzi pirmdien, 19.septembrī, nodrošinās mācību procesu, pavēstīja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

"Ņemot vērā, ka valdība un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piektdienas vakarā vienojusies par kompromisu pedagogu darba apstākļu uzlabošanai, plānotais streiks ir atcelts un no pirmdienas, 19.septembra, Rīgas skolās un bērnudārzos mācību process turpināsies, un bērniem ir jāapmeklē savas mācību iestādes atbilstoši to noteiktajam mācību režīmam," pauda domē.

Mācību process bērnudārzos un skolās tiks organizēts atbilstoši iespējām, maksimāli pietuvinoties ikdienas mācību plānam. Ņemot vērā, ka lēmums par streika atcelšanu pieņemts īsi pirms brīvdienām, Rīgas pašvaldības mācību iestādes operatīvi pārkārtos iepriekš saplānotās rīcības, kas bija paredzētas streika situācijai, lai nodrošinātu kvalitatīvu mācību procesu.

Tāpat domē atzīmē, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir informējis izglītības iestāžu ēdinātāju pārstāvjus par to, ka atceltā streika dēļ mācību process netiks pārtraukts. Iespējams, ka šajā situācijā, kad tik īsā laikā produktu pasūtīšana ir problemātiska, būs nepieciešamas korekcijas ierastajā ēdienkartē.

Rīgas pašvaldība aicina bērnu vecākus izturēties pret šīm izmaiņām ar sapratni, ja pirmdien iespējamas kādas neērtības saistībā ar mācību procesa nodrošināšanu vai siltām pusdienām, kas, iespējams, tiks aizstātas ar uzkodām.

Jau ziņots, ka valdība un LIZDA pārstāvji vienojušies par kompromisu pedagogu darba apstākļu uzlabošanai, un plānotais pedagogu streiks tiks atcelts.

Balstoties uz panākto kompromisu, Ministru kabinets ārkārtas sēdē sestdien lems par pedagogu atalgojuma grafika izstrādi 2023.-2025.gadam. Vēlāk valdībā izveidotais atalgojuma grafiks tiks izmantots vidēja termiņa budžeta plānošanai.

Papildus valdība sēdē lems par 3,7 miljonu eiro piešķiršanu no valsts budžetu līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai ātrāk un efektīvāk nodrošinātu digitālo platformu mācību materiālu pieejamību pedagogiem.