Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā par 2 miljoniem eiro uzbūvēts jauns sporta laukums

© Publicitātes foto

Rīgā par 2 miljoniem eiro uzbūvēts jauns daudzfunkcionāls sporta laukums. 

Sporta laukums uzbūvēts Rīgas 75. vidusskolai pieguļošajā teritorijā. Projekta gaitā izbūvēts Latvijas Futbola federācijas standartiem atbilstošs futbola laukums, tribīnes, vārti, prožektori un tīkls.

Izveidoti arī multifunkcionālie sporta laukumi. Tajos uzstādītajiem basketbola groziem ir FIBA sertifikāts. Uzstādīts arī volejbola tīkls, tenisa statīvi un tīkls, florbola un rokasbumbas vārti. Kompleksā izveidots un iekārtots ielas basketbola laukums, skriešanas celiņš, tāllēkšanas sektors, vingrošanas laukums. Sportistu ērtībai izveidotas ģērbtuves.

Lai apmeklētājiem būtu ērti pārvietoties, stadionā, uzbūvēti bruģakmens seguma celiņi, kā arī, domājot par transportlīdzekļu ērtāku piekļuvi, izveidoti jauni asfaltbetona seguma celiņi un brauktuves.

Projekta realizācijas laikā veikti arī vērienīgi teritorijas apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi. Uzstādīti karogu masti, novietoti soliņi un atkritumu urnas, izveidotas velonovietnes. Papildus šiem darbiem notika arī elektrotīklu projektēšana un izbūve, tai skaitā apgaismojuma izbūve, nomainītas teritorijas norobežojošās konstrukcijas un vārti.

Sportistu un apmeklētāju drošībai visā stadiona teritorijā uzstādīta videonovērošanas sistēma.

Mācību laikā daudzfunkcionālo sporta laukumu pārsvarā izmantos Rīgas 75. vidusskolas audzēkņi. Pēc skolas nodarbībām neiežogoto izbūvētās infrastruktūras daļu varēs izmantot arī tuvāko apkaimju iedzīvotāji.