Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā noslēdzas peldsezona; ko tas nozīmē atpūtniekiem?

© F64

Līdz ar rudens iestāšanos Rīgā oficiāli noslēgusies arī peldsezona, kas ilgusi no 15.maija līdz 15.septembrim.

Līdz ar peldsezonas beigām Rīgas domes Mājokļu un vides departaments, kas apsaimnieko galvaspilsētas peldvietas un aktīvās atpūtas zonas, ir sācis to sagatavošanu ziemai.

Lai peldvietu aprīkojumu pasargātu no nokrišņu, sniega un vētru postījumiem, no peldvietu teritorijām tiek izvesti soli, ūdens bojas, pārģērbšanās kabīnes, demontētas informatīvās un brīdinošās zīmes un peldvietu koka laipas.

Arī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki - glābēji pārtrauks regulāro peldvietu uzraudzību.

Šajā sezonā RPP peldvietas uzraugošie darbinieki izglābuši trīs slīkstošus cilvēkus, veikuši astoņus cita veida glābšanas darbus uz ūdens, brīdinājuši piecus aiz bojām aizpeldējušus cilvēkus, snieguši medicīnisko palīdzību 41 cilvēkam, kā arī atraduši 12 pludmalē nomaldījušos bērnus.

Ņemot vērā, ka iedzīvotāji turpina apmeklēt iecienītās peldvietas un aktīvās atpūtas zonas pie ūdens, kā arī joprojām peldas un izmanto infrastruktūru ziemas peldes cienītāji, šoruden Rīgas jūras līča piekrastes peldvietās Vecāķos, Vakarbuļļos un Daugavgrīvā pludmaļu apsaimniekotāji laipas, pārģērbšanās kabīnes, atpūtas solus, volejbola laukumu aprīkojumu atstās vismaz līdz oktobra sākumam.

Izvietotie soliņi, laipas, pārģērbšanās kabīnes, konteineri no peldvietu teritorijām tiek noņemti līdz aprīļa beigām, jo mainīgie laika apstākļi un vētras var radīt lielus bojājumus.

Aktīvās atpūtas zonās pie ūdenstilpēm un iekšzemes peldvietās inventāru ziemas sezonā nav plānots noņemt. Pārģērbšanās kabīnes un soliņi ziemas periodā būs pieejami peldvietās un atpūtas zonās Bābelītī, Lucavsalā, Ķīpsalā, Rumbulā, Velnezerā, Bolderājas karjerā, Dārziņos un Zirņu salā. Vecāķu peldvietā stacionāra pārģērbšanas kabīne tiks saglabāta pie ieejas peldvietā no Selgas ielas puses.

Šogad uzlabota infrastruktūra četrās peldvietās - Vecāķos, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Ķīpsalā, Kleistu ielas aktīvās atpūtas zonā pie Hapaka grāvja, kā arī tiek labiekārtotas divas aktīvās atpūtas zonas - Zirņu salā un Jāņogu ielā pie Daugavmalas ielas.

Turpmākā darbu gaitā plānota peldvietas "Rumbula" piebraucamā ceļa un autostāvvietas grants seguma atjaunošana, Vakarbuļļu un Ķīpsalas peldvietas labiekārtošanas darbi vides pieejamības nodrošināšanai - jaunas pastaigu laipas, soli, sauļošanās zviļņi. Tāpat iecerēts veikt Lucavsalas glābšanas stacijas remontu, Vakarbuļļu pludmales āra dušas ēkas renovāciju un izgatavot informatīvo stendu peldvietai "Ķīpsala".