Zebrām jāceļ jauna māja

Lai apspriestu iespējamo rīcības plānu pēc 7. janvārī notikušās ugunsnelaimes, kad nodega Zebru māja un gāja bojā trīs zebras, trīs strausi un dižantilope,šodien pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš un zoodārza speciālisti tikās ar Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Zebru māja bija apdrošināta par aptuveni 40 000 latu un patlaban ar apdrošināšanas kompāniju notiek sarunas par zaudējumu atlīdzību, kā arī tiek veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, un tiek pārbaudītas apkures iekārtas un elektroinstalācija citās zoodārza ēkas.

„Zoodārzā ir jābūt zebrām un ir skaidrs, ka pašvaldībai sadarbībā ar valsti ir jāmeklē iespējas, kā uzcelt jaunu modernu un drošu zebru māju, turklāt nākamgad zoodārzs svinēs 100 gadu jubileju,” uzsvēra V. Stepaņenko.

V.Stepaņenko uzskata, ka domei ir jāmeklē finanšu līdzekļi, lai izstrādātu zebru mājas tehnisko projektu un nākamgad sāktu tās būvniecību.

Zoodārzs pirms pāris gadiem uzsāka projekta „Savannas taka” realizāciju, kura ietvaros tika uzbūvēta jauna žirafu māja un bija izstrādātas skices arī jaunu māju būvniecībai citiem Āfrikas dzīvniekiem - zebrām, strausiem, antilopēm, mērkaķiem.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas Talsos ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais