Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar šodienu tiek pārtraukti "Rīgas mikroautobusu satiksme" pasažieru pārvadājumi Rīgā

© Publicitātes foto

"Rīgas mikroautobusu satiksme" līdz šim nodrošināja pasažieru pārvadājumus Rīgā 11 maršrutos.

"Rīgas Rīgas mikroautobusu satiksme maršruti: Stacijas laukums-Vecdaugava, Jugla-Pļavnieki, Ķengarags-Purvciems, Centrālā stacija-Dreiliņi, Centrs-Ķengarags, Centrs-Ziepniekkalns, Centrs-Zolitūde, Centrs-Daugavgrīva, Mežciems-Šampēteris, Imanta-Pļavnieki un Mežciems-Paula Stradiņa slimnīca.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Rīgas pilsētas tiesa piektdien nolēma SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) pasludināt par maksātnespējīgu.

"Pat, ja starp RS un RMS ir bijušas domstarpības par līguma izpildi citos aspektos, tas neattaisno RS līguma neizpildi, kas faktiski ir novedusi RMS pie maksātnespējas. Divu gadu laikā ir gūta pārliecība, ka tas darīts ar nodomu un jebkuri argumenti un trūkumi līguma izpildē piemeklēti par attaisnojumu prettiesiskam atteikumam veikt izmaiņas pakalpojuma cenā. Pat pēc šā gada jūnija mēnesī iesniegtajiem degvielas izmaksu rēķiniem, RS tie nav šķituši par pietiekamu pamatu, lai atzītu degvielas cenas kāpumu un šo izmaksu pieauguma ietekmi un nepieciešamību pārskatīt RMS pakalpojuma cenu. Vasaras vidū ar RS tomēr bija panāktā vienošanas par iespējamu līguma izbeigšanu un maršrutu pārņemšanu, tomēr pēdējā brīdī RS valde ir pieņēmusi citu lēmumu, kas noveda pie tā, ka no šodienas pakalpojums vairs nebūs pieejams. Šādu lēmumu ir pieņēmis maksātnespējas administrators," uzsver " "Rīgas mikroautobusu satiksme".

Par maksātnespējīgu atzītā pasažieru pārvadātājas "Rīgas mikroautobusu satiksmes" (RMS) unikālos maršrutus no pirmdienas aizstās pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", sola Rīgas doms priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Ķirsis uzsver, ka RMS ir privāts uzņēmums, kas nodrošināja 2,4% no pasažieru pārvadājumiem. Vicemēra ieskatā, tas nav bijis uzticams partneris, aģentūru LETA informēja Ķirša padomnieks Edmunds Jurēvics.

Ķirsis norāda, ka "Rīgas satiksme" nodrošina sabiedriskā transporta pieejamību visā pilsētā, bet jau no pirmdienas RMS unikālos savienojumus aizvietos ar saviem autobusiem.

"Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane aģentūru LETA informēja, brīvdienās RMS minibusi jau ilgstoši nekursējot, savukārt no pirmdienas divos maršrutos - 303. (Pļavnieki-Jugla) un 363. (Mežciems - Šampēteris) - tiks nodrošināts "Rīgas satiksmes" transports.

Savukārt citi RMS maršruti pārklājās ar "Rīgas satiksmes" maršrutiem.