Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sievietei uzbrūk 2 vīrieši - iesit pa galvu un aplaupa

© Valsts policija

Pagājušajā pirmdienā, 29. augustā, Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu sievieti, kurai sabiedriskā transporta pieturvietā pie Rīgas Centrāltirgus nodarīti miesas bojājumi un nolaupītas personīgās mantas.

Todien pie kādas 1981. gadā dzimušas sievietes piegājuši klāt divi vīrieši. Starp personām izcēlās savstarpējs konflikts, kura laikā viens no vīriešiem atņēma sievietei somuar dokumentiem, skaidru naudu un mobilo telefonu.
Sieviete mantas mēģināja atgūt, taču neveiksmīgi - otrs vīrietis sievietei iesita pa galvu, pēc kā abi iespējamie vainīgie aizbēguši prom no notikuma vietas.
Drīz vien pēc notikušā tika informētas Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa amatpersonas, kuras nekavējoties devās meklēt iespējamos vainīgos un netālu no notikuma vietas arī aizturēja abus vīriešus. Daļu no nolaupītajām mantām likumsargi atguva.
Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Vienam no aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.
Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi.