Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lai taupītu naudu, arī "Origo" izskata iespēju saīsināt tirdzniecības centra darba laiku

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Lai samazinātu tirdzniecības centra "Origo" un biznesa centra "Origo One" energoresursu patēriņa un apsaimniekošanas izmaksas, uzņēmums izskata iespēju saīsināt tirdzniecības centra darba laiku vai veikt citas izmaiņas centra darbības organizācijā, aģentūrai LETA sacīja "Linstow Baltic" un tirdzniecības centra "Origo" komercdirektore Evija Majevska.

Viņa norādīja, ka izmaksu samazinājuma iespējas tiek meklētas gan attiecībā uz apkuri un elektrību, gan uzturēšanas darbiem un pakalpojumiem.

Sākotnēji plānots samazināt apgaismojuma un ventilācijas energopatēriņu jaunās un rekonstruētās ēkas daļā vakara stundās pēc plkst.22, kad tirdzniecības centrā darbosies tikai "Rimi" hipermārkets.

Majevska norādīja, ka ilgtspējīga energoresursu izmantošana ir "Origo" prioritāte, un pēdējos gados veikti energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, tostarp nomainīts apgaismojums, optimizētas un automatizētas kondicionēšanas un ventilācijas sistēmas, nodrošinot to darbību atbilstoši telpu izmantošanas grafikam. Savukārt 2022.gadā ieviesta ēkas vadības sistēmas attālināta vadība ar mākslīgā intelekta palīdzību, kas ļauj taupīt un samazināt enerģijas patēriņu.

Vienlaikus šajā gadā "Origo" plānots turpināt enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumus, tostarp plānots samazināt teritorijas un ēkas apgaismojumu, veikt dzesēšanas iekārtu rekonstrukciju, pazemināt ēkas mikroklimata standarta prasības.

Majevska minēja, ka uzņēmums arī izskata iespēju uz ēkas jumta uzstādīt saules paneļus un kolektorus.

Jau ziņots, ka no šodienas mainīts tirdzniecības centru "Akropole Alfa" un "Akropole Rīga" veikalu un pakalpojumu sniegšanas vietu darba laiks - tie strādās no plkst.10 līdz 21, aģentūrai LETA pavēstīja tirdzniecības centru pārstāvji. Vienlaikus pārtikas lielveikaliem, atsevišķām ēdināšanas vietām, sporta klubiem un kino darba laiks šobrīd netiek mainīts.

"Origo" īpašnieka SIA "Linstow" apgrozījums pagājušajā gadā bija 6,128 miljoni eiro, kas ir par 41,1% vairāk nekā 2020.gadā, savukārt kompānijas peļņa pērn bija 29,744 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija reģistrēta 1996.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 68 149 114 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow".