Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Trūcīgie rīdzinieki var pieteikties izglītības pabalstam

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Rīgas Sociālais dienests piedāvā rīdziniekiem ar zemiem ienākumiem pieteikties pabalstam izglītības ieguvei, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pabalstu ir tiesības saņemt mājsaimniecībai, kas deklarējusies un dzīvo norādītajā adresē Rīgā un kuras ienākumi ir līdz 436 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Sociālais dienests arī atgādina, ka ģimenes Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta komplektos var saņemt individuālo mācību piederumu paku, kurā ir mācību piederumi un mugursoma sākumskolas skolēniem, kā arī mācību piederumi pamatskolas skolēniem.

Šo paku var saņemt persona, kurai Sociālais dienests ir izdevis trūcīgas vai mazturīgas mājsaimniecības izziņu, vai arī persona nonākusi krīzes situācijā.

Pabalstu izglītības ieguvei piešķir, sākot mācību gadu, pirmsskolas vecuma bērnam no piecu gadu vecuma, kurš apgūst obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības ieguvei.

Pabalsta apmērs ir 50 eiro katram skolēnam.

2021. gadā pabalstu saņēma 1384 personas 69 200 eiro apmērā.

No šī gada 1.jūnija līdz augusta beigām pabalsts piešķirts vairāk nekā 700 rīdziniekiem, no tiem 114 Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Lai saņemtu šo pabalstu, bērna vecākiem vai likumiskajam pārstāvim līdz 31.oktobrim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā.