"airBaltic" svinīgi sagaidīs 50 miljono pasažieri

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Latvijas nacionālā lidsabiedrības "airBaltic" trešdien plkst.12 svinīgi sagaidīs piecdesmit miljono pasažieri, informē lidsabiedrības pārstāvji.

Oficiālais pasākums norisināsies trešdien plkst.12 lidostas Rīga P1 īstermiņa autostāvvietā pretī atlidošanas zālei E.

Pasākumā piedalīsies "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss, starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa, kā arī "airBaltic" un lidostas "Rīga" darbinieki un viesi.

Pasākumā piedalīsies arī mūziķu grupa "Citi Zēni".

"airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā kopumā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Latvijā

Centrālo vēlēšanu komisiju pēdējos pāris gados piemeklējuši vairāki satricinājumi. Pret iepriekšējo vadību notiek izmeklēšana, tāpat pārtraukta sadarbība ar uzņēmumu, kas nodrošināja vēlēšanu datorsistēmas daudzu gadu garumā. Tagad CVK piedāvā jaunu vēlēšanu biļetenu dizainu un atzīst, ka līdzšinējais radījis krāpšanās riskus, vēsta raidījums “Nekā personīga”.