Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ukraiņu ģimenes ar bērniem septembrī saņems pārtikas pakas

© Ilze Šteinfelde

Atbalstot Latvijā dzīvojošos Ukrainas kara bēgļus, biedrība "Tavi draugi" ar ziedotāju palīdzību septembrī nodrošinās pārtikas paku izdali Ukrainas civiliedzīvotāju ģimenēm ar bērniem. Pārtikas pakās ir ikdienas maltītēm nepieciešamie pārtikas produkti, un tās varēs saņemt biedrībā "Tavi draugi", Ventspils ielā 50, Rīgā.

Pārtikas pakas visu septembri var saņemt ukraiņu ģimenes ar bērniem, uzrādot pasi un ierakstu tajā par bērniem un to skaitu. Pakas ir dažādu izmēru, atkarībā no bērnu skaita ģimenē. Katra ģimene mēneša laikā var saņemt vienu pārtikas paku, to izdale Ventspils ielā 50 notiek katru dienu, no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00, izņemot svētdienas.

"Tavi draugi" pārtikas pakas veidotas tā, lai spētu nodrošināt ikdienas maltītēm un to pagatavošanai nepieciešamos produktus. Tajās ir milti, makaroni, rīsi vai griķi, vai graudaugi, konservi, eļļa, mērces, tēja, kafija, garšvielas un saldumi. Pārtikas paku saturs nav identisks, jo tas tiek pielāgots ziedoto pārtikas produktu klāstam. Savukārt pārtikas pakas vērtība ir nemainīga - no 25.00 līdz 75.00 eiro, atkarībā no tās apjoma.

"Septembris ģimenēm ar bērniem, kuri uzsāk skolas gaitas, vienmēr ir bijis papildu izdevumu laiks. Tas ir īpaši grūts laiks ukraiņu ģimenēm, kuru bērni šoruden ies Latvijas skolās un bērnudārzos. Lai palīdzētu Latvijā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināt iztikai nepieciešamo, kopā ar atbalstītājiem esam uzsākuši pārtikas paku pilotprojektu. Tas norisināsies visu septembri, un mēs izsniegsim tik pārtikas paku, cik būs nepieciešams. Rēķināmies, ka tie būs vairāki tūkstoši ģimeņu, kas saņems dažāda izmēra pārtikas pakas," stāsta biedrības "Tavi draugi" pārstāve Monta Vecozola.