Inflācijas dēļ Rīgas 1.slimnīca grasās nedaudz celt cenas

© Rūta Kalmuka/F64

 Energoresursu un preču sadārdzināšanās dēļ arī Rīgas 1.slimnīca plāno nedaudz celt cenas, tomēr tas neattiekšoties uz visiem pakalpojumiem.

Rīgas 1.slimnīcas Ekonomikas un attīstības direktore Alina Dūdele aģentūrai LETA pastāstīja, ka slimnīcas administrācija patlaban strādā pie minimāla cenu pieauguma, lai varētu nosegt ļoti būtisku izmaksu pieaugumu.

"Problēma ir tā, ka mēs vēl nezinām, kāds būs cenu pieaugums par siltumu, tāpēc ir diezgan sarežģīti prognozēt un plānot. Viennozīmīgi varu pateikt, ka celsim cenas ne visiem pakalpojumiem, bet tikai tiem, kuriem tās diemžēl ir jāpaceļ. Celsim cenas tik maz, cik vien iespējams," norādīja Dūdele.

Patlaban slimnīca vēl analizē, kuriem pakalpojumiem nāksies celt cenas, tāpēc konkrētas nianses Dūdele vēl nevarēja pateikt.

Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina trešdien, atskatoties uz slimnīcas pirmā pusgada rezultātiem, žurnālistiem norādīja, ka slimnīca saskaras ar energoresursu un citu izmaksu kāpumu. Valsts apmaksātu pakalpojumu tarifs joprojām neietver izmaksu pieaugumu kompensāciju kā rezultātā nav iespējams adekvāti palielināt atalgojuma līmeni vidējam un jaunākajam personālam, kas rada risku personāla aiziešanai no veselības aprūpes.