Policija par nesankcionētu pulcēšanos pie pieminekļa aizturējusi septiņas personas

© Kaspars Krafts / F64

Neskatoties uz aicinājumu nepulcēties, pirmdien Valsts policija pie padomju armijai veltītā pieminekļa Pārdaugavā aizturējusi kopumā septiņas personas un sākusi desmit administratīvā pārkāpuma procesus, aģentūra LETA noskaidroja policijā.

Pret šīm personām administratīvā pārkāpuma procesi sākti par nesankcionētu pulcēšanos, sīko huligānismu pastiprinošos apstākļos, kā arī par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām. Personu pārkāpumu izvērtēšana turpinās.

Tāpat sākti papildu septiņi administratīvā pārkāpuma procesi un divas resoriskās pārbaudes par dronu pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem. Gaisa telpa Uzvaras parka apkārtnē bezpilotu lidaparātiem ir slēgta, tāpēc mēģinājumi apkārtnē pilotēt dronu tiks novērsti un personas sauktas pie atbildības, informēja policijā.

Ņemot vērā smagās speciālās tehnikas pārvietošanos, izvietošanu un plānoto demontāžas darbu specifiku, iedzīvotāji joprojām aicināti netuvoties būvobjektam Uzvaras parkā, kā arī nepulcēties un neuzkavēties tā apkārtnē.

Dienesti arī turpmāk pastiprināti uzraudzīs notiekošo būvobjekta apkārtnē. Policija gatava reaģēt uz jebkādām situācijām, piesaistīti atbilstoši spēki.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā pie pieminekļa pulcējās vairāki desmiti cilvēku.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajos tīklos ir paziņojis - ja kāds ārvalstnieks, neatkarīgi no valstspiederības, tiks pieķerts pretlikumīgās un nesankcionētās darbībās pieminekļa Uzvaras parkā demontāžas laikā, tas tiks iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā un izraidīts no valsts.

Jau ziņots, ka pirmdien veikta pieminekļa demontāžas laukuma iekārtošana Uzvaras parka teritorijā, bet šorīt jau sākusies pieminekļa postamenta demontāža.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.