Siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem janvārī samazinās par 4%

"Rīgas Siltums” no š.g. 1. janvāra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 35,37 Ls/MWh (bez PVN), kas ir par 4% mazāks, salīdzinot ar tarifu pēdējos trijos mēnešos – decembrī, novembrī un oktobrī.

Sagaidāms, ka arī februārī un martā siltumenerģijas tarifs paliks nemainīgs – par piegādāto siltumenerģiju plānots piemērot tarifu 35,37 Ls/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifs janvārī, februārī un martā noteikts, atsaucoties uz a/s „Latvijas Gāze” š.g. 7.janvārī publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifu janvārī un prognozēm februārī, martā, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 160 Ls/tūkst.nm 3 .

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu - ap 83% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais