Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pļavniekos garnadži apzog bērnudārzu

© Jānis Saliņš/F64

Šī gada 15. augustā Valsts policija ap pulksten 23.20 saņēma telefona zvanu no kāda aculiecinieka, kurš informēja, ka Pļavniekos pie viņa dzīvesvietas esošajā pirmsskolas izglītības iestādē notiek aizdomīgas darbības un, iespējams, kāds veic zādzību. Policisti nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju, devās uz notikuma vietu un konstatēja, ka pa dienu izglītības iestādē notikuši remontdarbi un teritorijā atrodas gan dažādi instrumenti, gan būvniecības tehnika.

Apsekojot apkārtni, likumsargi sastapa trīs vīriešus, kuri stūma ķerru ar tajā ievietotu vibroblieti. Vīrieši nespēja paskaidrot konkrēto lietu izcelsmi un policistiem radās aizdomas, ka tās, iespējams, ir zagtas.
Visi trīs vīrieši, kuri dzimuši 1981., 1986. un 1989. gadā, tika aizturēti un Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknī par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot kādā telpā vai glabātavā, uzsākts kriminālprocess. Likumā par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
Vīrieši atzina savu vainu noziegumā un 17. augustā vienam no aizturētajiem tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, bet pārējiem diviem- ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Savukārt nozagtās lietas likumsargi atguva un atdeva to likumīgajam īpašniekam.
Valsts policija izsaka pateicību vērīgajam aculieciniekam, kurš nepalika vienaldzīgs un, pamanot aizdomīgo situāciju, nekavējoties zvanīja Valsts policijai un informēja par notikušo. Šis ir viens no gadījumiem, kas apliecina, cik būtiska loma nozieguma atklāšanā vai novēršanā var būt tūlītējam zvanam uz Valsts policijas palīdzības tālruni 110.