Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Septembrī visiem skolēniem Rīgas pašvaldības skolās būs brīvpusdienas

© Dmitrijs Suļžics / F64

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja brīvpusdienu piešķiršanu septembrī visiem skolēniem Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs.

Iepriekš Rīgas dome jau lēma, ka daļai vecāku par bērna pusdienām izglītības iestādē nāksies piemaksāt aptuveni pusi no ēdināšanas maksas jeb aptuveni 1 eiro dienā, kamēr daļai bērnu tiks saglabātas brīvpusdienas.

Minētais lēmums - ieviest līdzmaksājumu vecāko klašu skolēniem - būs spēkā no oktobra.

Septembrī tiks slēgti līgumi ar vecākiem par līdzmaksājumiem, kā arī tiks pabeigta sistēma, kas ļaus sekot līdzi tam, kurš ir samaksājis par pusdienām.

Šodien komiteja arī atbalstīja maksas par pusdienām paaugstināšanu no 2 eiro līdz 2,15 eiro.

Visu sociāli jutīgo iedzīvotāju kategoriju - mazturīgo, trūcīgo, daudzbērnu ģimeņu bērniem, kā arī bērniem invalīdiem un bāreņiem - brīvpusdienas tiks saglabātas.

Tāpat pilnībā no valsts un pašvaldības budžeta tiks finansēta 1.-4. klašu bērnu ēdināšana.

Rīgas domes opozīcijas frakcijas "Saskaņa" deputāti rosināja nodrošināt brīvpusdienas līdz gada beigām visiem Rīgas skolēniem.

"Saskaņa" norāda, ka tuvojošās krīzes apstākļos nav pieļaujama maksas ēdināšanas ieviešana skolās. "Saskaņas" ieskatā Rīgas dome varot un tai esot jāatrod veids, kā saglabāt bezmaksas ēdināšanu.