Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas siltums" brīdina: Sagaidāms straujš cenu kāpums - apkure kļūs vēl dārgāka

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Nākamajā apkures sezonā sagaidāms, ka "Rīgas siltuma" (RS) siltumenerģijas tarifi vēl augs, šorīt TV3 pastāstīja RS valdes loceklis Uģis Osis.

Osis atgādināja, ka 15.augustā stāsies spēkā jaunākais RS tarifs, kurā maksa par siltumenerģiju pieaugs par aptuveni 15%. Tomēr uzņēmuma pārstāvis atzina, ka ar šo tarifu pieaugums varētu neapstāties un sagaidāms vēl krietni lielāks kāpums pēc tam, kad Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija būs izvērtējusi "Latvenergo" iesniegto tarifu projektu, kas savukārt tālāk ietekmēs RS tarifus.

Uzņēmuma pārstāvis mudināja gan individuālā, gan māju līmenī veikt siltumenerģijas taupīšanas pasākumus, kurus vēl nav nokavēts īstenot.

Rēķinoties, ka nākamajā apkures sezonā tomēr augs patērētāju parādi par siltumu, tiek sludināti arī konkursi par RS kreditēšanu, lai nodrošinātu finanšu pietiekamību, piebilda Osis.

Pašlaik RS ap pusi siltuma ražo, izmantojot gāzi, bet otru pusi - izmantojot šķeldu. Osis atzīmēja, ka RS būvē arī jaunas ar šķeldu kurināmas katlumājas.

Vasaras sezona tiek izmantota, lai iepirktu kurināmo - RS pašlaik esot līguma slēgšanas procesā par šķeldas iepirkšanu un kopš pavasara vairākās procedūrās iepērk dabasgāzi. Kā informēja RS pārstāvis, šogad uzņēmums gāzes iepirkumu sadalījis vairākās mazākās daļās, lai nodrošinātos, ka gāze būs.