Autobusu un trolejbusu satiksme Rīgā kavējas par pusstundu

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) autobusi un trolejbusi trešdienas pēcpusdienā no plānotā kustības grafika atpaliek līdz pusstundai, aģentūrai BNS pastāstīja RS preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš teica, ka sabiedriskā transporta kustība Rīgā ir kavēta lielā sniega daudzuma un sašaurināto brauktuvju dēļ.

RS tramvaji trešdienas pēcpusdienā lielākoties kursē atbilstoši plānotajam kustības grafikam. Pa dienu gan vairākas reizes tramvaju kustība tika kavēta, jo tramvajiem autovadītāju dēļ vajadzējis stāvēt, informēja Zaķis. Pēc RS pārstāvja sacītā, tramvajiem ilgu laiku vajadzējis stāvēt Nometņu ielā pie Āgenskalna tirgus, savukārt divas reizes Slokas ielā apstājies 5.tramvajs.

Zaķis norādīja, ka autovadītājiem, kas novieto automašīnas stāvēšanai, ir jāpārliecinās, vai netiks kavēta pārējā satiksmes plūsma. Savukārt autovadītājiem, kas brauc pa tramvaju sliedēm, ir jāpatur prātā, ka pa tām brauc arī tramvaji, viņš uzsvēra.

RS kopumā ir 82 maršruti ar 1862 pieturvietām, tostarp 53 autobusu maršruti un 1253 autobusu pieturvietas, 20 trolejbusu maršruti un 366 trolejbusu pieturvietas, kā arī deviņi tramvaju maršruti ar 243 pieturvietām.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Svarīgākais