Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Centrālās stacijas un autoostas apkārtnē policija aizturējusi septiņas meklēšanā izsludinātas personas

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Ielu noziedzības apkarošanas pasākumā Centrālās stacijas un Rīgas autoostas apkārtnē policija aizturējusi septiņas meklēšanā izsludinātas personas, informēja Valsts policijā.

Astoņu stundu laikā Rīgas Centrālās stacijas un Rīgas autoostas apkaimē kopumā pārbaudītas 138 personas.

Policisti konstatēja, ka septiņas no pārbaudāmajām personām ir izsludinātas meklēšanā. Tostarp trīs personas bija izsludinātas starptautiskajā meklēšanā. Šīs personas bija izsludinājusi meklēšanā Vācijas policijas struktūrvienība, kas nodarbojas ar krāpšanas un dokumentu viltošanas apkarošanu, ar mērķi noskaidrot viņu dzīvesvietas adreses un kontaktinformāciju.

Policijas darbinieki šīs personas nogādāja iecirknī, noskaidroja nepieciešamo informāciju un ziņos par to Vācijas likumsargiem.

Savukārt trīs personas tika aizturētas policijai svarīgas informācijas noskaidrošanai saistībā ar iepriekš izdarītiem noziegumiem - zādzībām un mantas bojāšanu.

Vēl kāds vīrietis aizturēts, jo izvairījās no drošības līdzekļa - apcietinājuma, kas viņam piemērots kriminālprocesā par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav tiesību un vadītājs atrodas reibumā. Šis vīrietis pēc aizturēšanas nogādāts uz īslaicīgo aizturēšanas vietu.

Lai cīnītos ar ielu noziedzību, Valsts policija arī turpmāk dažādos Rīgas mikrorajonos rīkos šādus preventīvus pasākumus.