Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Uzvaras" pieminekļa nojaukšanai uzņēmums izvēlēts bez konkursa un slepenībā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Lielā slepenībā Rīgas dome ir jau atradusi uzņēmēju, kas nojauks Uzvaras parka pieminekli. Rātsnams neatklāj, kurš tas būs un cik daudz darbi izmaksās, vēsta Latvijas Radio.

Uzņēmēji Latvijas Radio pauda, ka viņiem nav bijusi iespēja pieteikties kokursam, pareizak sakot - tāds vispār neesot bijis izsludināts.

Būvnieki nav meklēti arī Latvijas Būvuzņēmēju partnerībā vai Ekonomikas ministrijas paspārnē esošajā Latvijas Būvniecības padomē. Pamatotu izmaksu skaidrojumu no Rīgas domes nav sagaidījusi arī labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Portāls NRA jau rakstīja, ka rīt ir sasaukta Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēde, kurā paredzēts lemt par finansējumu "Pieminekļa Padomju karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" demontāžai. Neoficiāla informācija liecina, ka šim mērķim plānots atvēlēt ap 2,1 miljonu eiro. Pieminekļa demontāžai plānots izlietot arī sabiedrības ziedojumu vākšanas akcijā iegūtos 268 383 eiro.

Saeima 16.jūnijā pieņēma likumu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas teritorijā" un uzdeva pašvaldībām nodrošināt publiskā ārtelpā izvietoto objektu demontāžu līdz 15.novembrim.