Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Biedrība "Publiskās atmiņas centrs" uzskata, ka Rīgā būtu jāmaina 19 ielu nosaukumi

© f64.lv, Oksana Džadana

Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pagaidām nav formulējusi viedokli par padomju virsnieka Detlava Brantkalna vārdā nosauktās ielas pārsaukšanu, skaidro Rīgas dome.

Pēc LETA rīcībā esošās informācijas, vakar notika šīs komisijas sēde. Patlaban komisija turpina darbu un sagatavos konkrētus priekšlikumus par ielām, kuru nosaukumus vajadzētu mainīt. Attiecīgi pēc tam par nosaukumu maiņu lems Rīgas dome.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē pagaidām atteicās prognozēt, kad jautājums varētu nonākt domes deputātu dienaskārtībā. Šobrīd arī konkrēts nākamās komisijas sēdes laiks nav nozīmēts.

Jau rakstījām, ka līdz gada beigām Rīgā varētu pārsaukt padomju virsnieka Detlava Brantkalna vārdā nosaukto ielu, atsaucoties uz vienošanos Rīgas domes koalīcijā.

Biedrībā "Publiskās atmiņas centrs" uzskata, ka publiskā vide jāatbrīvo ne tikai no padomju un nacistiskās Vācijas slavinošiem objektiem, bet arī no vairākiem ielu nosaukumiem. Biedrībā uzskata, ka Rīgā būtu jāmaina nosaukumi 19 ielām, bet citās pašvaldībās tādu esot mazāk.

Kopumā Latvijā esot vairāk nekā 90 ielas, kuru nosaukumus noteikti vajadzētu mainīt, un vēl par 50 ielām varētu diskutēt, uzskata biedrība.

Rīgas domē maināmo nosaukumu saraksts saņemts, bet visas 19 ielas nosaukumu noteikti nemainīs. Diskusijas domē jau pērn bijušas par Detlava Brantkalna ielu un Staraja Rusas ielu. Pērn deputāti balsoja pret šo ielu nosaukumu maiņu.