Ameriks: "Neviena pirmsskolas izglītības iestāde Rīgā netiks likvidēta"

Atsaucoties uz masu medijos izskanējušajām ziņām, ka Rīgas dome plāno likvidēt vairākus bērnudārzus un skolas, Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. Andris Ameriks uzsver: „Tā nav taisnība. Neviena pirmsskolas izglītības iestāde Rīgā netiks likvidēta.

"Tieši pretēji - atsevišķu, izglītības iestāžu administrāciju apvienošanas rezultātā varam ieekonomēt līdzekļus, ko nākotnē būs iespējams ieguldīt, turpinot darbu pie pašvaldības izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanas, kā arī jaunu vietu radīšanas rindā gaidošajiem bērniem pašvaldības bērnudārzos," norāda Ameriks.

Šogad Rīgas dome dažāda apjoma remontdarbus, lai uzlabotu izglītības iestāžu tehnisko stāvokli, plāno veikt ap 140 pašvaldības nekustamo īpašumu objektos, galvenokārt, skolās un bērnudārzos. Vairāk nekā 20 izglītības iestāžu ēkas šogad tiks siltinātas, vēl ap 20 izglītības iestādēs plānots veikt ūdens un kanalizācijas sistēmu nomaiņas darbus, ne mazāk kā 15 pašvaldības bērnudārzos tiks veikta pilna virtuves bloka renovācija, ap 40 pirmsskolas izglītības iestādēs šogad tiks ierīkota ugunsdrošības signalizācija, vēl 40 izglītības iestādēs tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi. Tāpat šogad paredzēts uzsākt arī projektēšanas darbus pavisam jauna pašvaldības bērnudārza būvniecībai Tallinas ielā 6/10

Kvalitatīva un visiem pieejama izglītības pakalpojuma nodrošināšana ir un būs Rīgas domes prioritāte arī turpmāk.”

Kā ziņots, patlaban Rīgā uz vietu pašvaldības bērnudārzā rindā gaida aptuveni 6 000 mazuļu. Rīgas dome tuvāko trīs gadu laikā cer likvidēt rindu uz vietām pašvaldības bērnudārzos, paplašinot sadarbību ar privātajām pirmskolas izglītības iestādēm – Izglītības, kultūras un sporta departaments plāno pirkt pirmskolas izglītības pakalpojumu no privātiem bērnudārziem, par katru Rīgā deklarēto izglītojamo bērnu maksājot dotāciju 125 latu apmērā mēnesī. Tas nozīmē, ka tie bērni, kas gaida rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā, varētu apmeklēt privāto pirmskolu ar tādiem pašiem nosacījumiem kā pašvaldības pārziņā esošajos bērnudārzos.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputātiem sagatavotie dokumenti liecina, ka līdz 30.jūnijam paredzēts likvidēt Rīgas 43.bērnudārzu, to pievienojot Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestādei. Iecerēts, ka no 1.jūlija Rīgas 36.bērnudārzā sāks īstenot pirmsskolas izglītības mazākumtautību programmu. Rīgas 43.bērnudārzā reģistrētos bērnus mazākumtautību programmas apguvei pārreģistrēs Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestādes rindā, saglabājot pieteikumu sākotnējo reģistrācijas datumu.

Līdz 30.jūnijam plānots arī likvidēt Rīgas 35.bērnudārzu, to pievienojot Rīgas 94.pirmsskolas izglītības iestādei, kurā tiks pārreģistrēti Rīgas 35.pirmsskolas izglītības iestādes rindā reģistrētie bērni, saglabājot pieteikumu pirmreizējo reģistrācijas datumu.

Jautājumus par vairāku Rīgas pašvaldības bērnudārzu un skolu likvidēšanu un reorganizēšanu ceturtdien, 6.janvārī, skatīs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.