Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas namu pārvaldnieks" par 360 tūkstošiem pirks paklājiņus; iedzīvotāji šokā

© Portāls NRA

Tekstila nomas uzņēmums SIA "Lindstrom" ar pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) noslēdzis līgumu un turpmākos divus gadus atklāta konkursa rezultātā pārņem paklāju servisa nodrošināšanu 426 RNP apsaimniekotajām ēkām Rīgā ar vairāk nekā 1200 kāpņutelpām

"Lindstrom" un RNP līgums ir noslēgts uz diviem gadiem ar kopējo līgumcenu 360 945 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. "Lindstrom" pārstāvji uzsver, ka tas ir viens no lielākajiem līgumiem uzņēmuma vēsturē.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka RNP iepirkumā piedalījās divi pretendenti. Paredzamā līgumcena bija 360 945 eiro.

Sadarbība noslēgta ar mērķi uzlabot koplietošanas telpu tīrību RNP apsaimniekotajās ēkās. Kā skaidro "Lindstrom" pārstāvji, vairums netīrumu paliek tieši uz paklāja pie ieejas, līdz ar to netiek piesārņota kāpņu telpa un tas savukārt samazina uzkopšanas reižu regularitāti. Tas nozīmē ietaupītas personāla, tīrīšanas līdzekļu un citas izmaksas.

"Lindstrom" vadītājs Ivars Šmits informē, ka paklāju servisa nodrošināšanā uzņēmums izmanto īpaši absorbējošus paklājus, kas spēj uzņemt palielinātu netīrumu daudzumu. Paklājs absorbē smiltis, putekļus, citus netīrumus, kas nenonāk gaisā un apkārtējā vidē, tādējādi uzlabojot vispārējo tīrību un gaisa kvalitāti apkārtējās telpās.

RNP valdes locekle Laila Keisele piebilst, ka kāpņu telpu uzturēšana ir svarīga apsaimniekošanas sastāvdaļa. Lai ikdienā rūpētos par papildus kārtību un tīrību koplietošanas telpās, RNP pieņēma lēmumu par paklāju izvietošanu, kas nodrošinās augstākus tīrības standartus ēkās. Šis pakalpojums iekļauts apsaimniekošanas maksā un tiek nodrošināts klientiem bez papildu maksas. Nākotnē plānots šo pakalpojumu nodrošināt arvien vairāk klientiem.

Līgums ļauj neieguldīt papildu līdzekļus, kas būtu nepieciešami liela daudzuma paklāju iegādei un uzturēšanai. Paklāju nomas un uzturēšanas serviss ir ilgtspējīgākais risinājums, palielinot paklāju lietošanas ilgumu. Tāpat, paklājus kopjot, tiek patērēts mazāk resursu kā tas notiktu tad, ja šo procesu darītu RNP ar iekšējiem resursiem, kā arī tīrīšanas process būs videi draudzīgāks.