Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lucavsalas peldvietā Rīgā atkal atļauj peldēties

© F64

Veicot atkārtotas pārbaudes, konstatēts, ka ūdens Lucavsalas pludmalē atbilst kvalitātes prasībām un peldvietā var droši peldēties, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Saņemtie SIA "Vides audits" peldūdens analīžu rezultāti atbilst Ministru kabineta noteiktajām peldūdens kvalitātes prasībām, līdz ar to Lucavsalas peldvietā atkal ir atļauts peldēties.

Tāpat peldēties atļauts visās Rīgas jūras līča peldvietās Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Vecāķos, oficiālajās pilsētas peldvietās "Rumbula" un "Ķīpsala", kā arī Lucavsalas līcī un Bābelītes ezera peldvietā.

LETA jau ziņoja, ka iestājoties siltākam laikam, kāpj ūdens temperatūra Rīgas peldvietās, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ja nedēļas sākumā no Rīgas peldvietām tikai Bābelītī ūdens temperatūra bija sasniegusi plus 20 grādus, tad tagad tādas ir jau vairākas.

Ūdens temperatūra Bābelītī, Ķīšezerā un Daugavā pie Rumbulas ir paaugstinājusies līdz plus 22 grādiem, Daugavā pie Lucavsalas un Ķīpsalā tā ir plus 21 grāds.

Savukārt peldvietās Rīgas jūras līcī ūdens joprojām ir pavēss. Vecāķos ūdens temperatūra ir plus 19 grādi, bet Vakarbuļļos - plus 18 grādi.