Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Apkaimju svētku laikā vairākās ielās Āgenskalnā tiks slēgta satiksme

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Apkaimju svētku laikā Āgenskalnā slēgs satiksmi Nometņu, Meža un Tirgus ielā, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

No 22.jūlija plkst.13 līdz 24.jūlija plkst.3 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Nometņu ielā, posmā no Slokas ielas līdz Meža ielai.

Satiksme tiks slēgta arī Meža ielā, posmā no Nometņu ielas līdz Puķu ielai, kā arī Tirgus ielā.

Kā ziņots, 23.jūlijā Rīgā notiks Āgenskalna apkaimes svētki.

Visas dienas garumā Nometņu ielā darbosies āra kafejnīcas un būs apskatāma mākslinieces Andas Poikānes vides objektu izstāde.

No plkst.12 skanēs ielu mūzikas programma, norisināsies meistarklases, tirdziņš un ielu mākslas priekšnesumi kopā ar Rīgas cirku, Āgenskalna apkaimes biedrību, apkaimes māksliniekiem un mājražotājiem. Tāpat gaidāms Āgenskalna pikniks zaļajā zonā pie Nometņu un Tirgus ielas krustojuma, kā arī teātra trupas "Kvadrifrons" un fonda "Initium" staigājama audio izrāde "Ā - vīzijas".

Pēcpusdienā izskanēs trīs dažādas koncertprogrammas: Āgenskalna tirgus pagalmā skanēs Āgenskalna jauno mūziķu programma "Svaigs", koncertprogramma RTU ēkas pagalmā (ieeja no Meža ielas) un koncertprogramma "Āgenskalna šķautnes", uzstājoties Platonam Buravickim (elektronika), Norai Kalniņai (vokāls), Ievai Paršai (vokāls), Kristīnei Stumburei (flauta), Agnesei Kanniņai (vijole), Gertrudai Jerjomenko (klavesīns) un Rihardam Plašanovam (taustiņi).

Vakarā apkaimes svētku viesus iepriecinās apvienības "Poētiskais kvartets" koncerts. Programmā mūzika no klasikas aranžijām līdz jaunradei ar Āgenskalna un citu skaistu apkaimju dzejnieku vārdiem. Savukārt noslēgumā uzstāsies "Jakob Noiman festival band".

Saistībā ar Āgenskalna apkaimes svētku norisi no 22.jūlija plkst.13 līdz 24.jūlija plkst.3 tiks slēgta satiksme Nometņu ielā (posmā no Slokas ielas līdz Meža ielai), kā arī Meža ielā (posmā no Nometņu ielas līdz Puķu ielai) un Tirgus ielā.

Organizatoriem uzdots nodrošināt operatīvā transporta satiksmi un sabiedrisko kārtību pasākumu norises vietās norādītajā laikā.