Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sestdien "Positivus" sākti divi kriminālprocesi un 64 administratīvā pārkāpuma procesi

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Sestdien mūzikas festivāla "Positivus" laikā Valsts policija (VP) sākusi divus kriminālprocesus par iespējamu narkotisko vielu glabāšanu, kā arī 64 administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja VP pārstāve Līna Bagdone.

Abos kriminālprocesos ir nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu, kas ir izņemtās vielas.

Tāpat tika sākti 17 administratīvā pārkāpuma procesi par iespējamu narkotiku lietošanu vai glabāšanu, savukārt vēl astoņi administratīvā pārkāpuma procesi sākti, jo personas atteicās no ekspertīzes veikšanas par iespējamu narkotiku lietošanu.

33 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumiem, no kuriem 11 par elektroskrejriteņa vadīšanu alkohola reibumā. 18 administratīvā pārkāpuma procesi lielākoties ierosināti par elektroskrejriteņa lietošanu divatā, kā arī par nepilngadīgo pārvietošanos ar elektroskrejriteni bez tiesībām.

Aizvadītā diennakts "Positivus" kopumā aizritējusi mierīgi bez būtiskiem starpgadījumiem un bez huligāniskām darbībām, atzīmēja VP pārstāve Bagdone.

Festivāla pirmsākumi meklējami 2007.gadā, tam katru gadu līdz 2019.gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā festivāls nenotika.

Šogad pasākums notika Rīgā, Lucavsalā. Atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, koncerti nenotika visu diennakti.