Lietus ietekmē Rīgā konstatēti četri iegruvumi

© Oksana Džadana/F64

Rīgā otrdien, 12. jūlijā, rosījās vairāki specializētie smagie auto, lai atsūknētu ūdeni no ielām, kur tā uzkrāšanās būtiski apgrūtināja satiksmi, vēsta TV3 ziņas.

Lietus ietekmē Rīgā bija konstatēti četri iegruvumi, turklāt bažas rada, ka nav iespējams noteikt, kur šādi iegruvumi varētu izvērties nākamreiz. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests šodien saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu, kas, visticamāk, saistīti ar vēja un lietus radītiem postījumiem. Visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama, lai sazāģētu nolūzušus kokus

Rīgas domes Satiksmes departaments arī atgādina, ka, strauji nolīstot lielam ūdens apjomam, lietus ūdens sistēmas to novada lēnāk, nekā ierasts, tādēļ ielas var īslaicīgi applūst. Transportlīdzekļu vadītāji aicināti izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, rūpēties par gājēju drošību, ieturot atbilstošu intervālu un neapšļakstot tos, ieturēt distanci no priekšā braucošajiem, kā arī neveikt straujus manevrus. Jābūt uzmanīgiem, jo nekādas lielas pārmaiņas Rīgā nav gaidāmas.

Meteorologi skaidro, ka ielu applūšana radās no lietavām ciklona ietekmē, tas bija izveidojies virs Baltkrievijas un Ukrainas teritorijām. Ceļā uz rietumiem visvairāk lija Daugavpils, Dagdas apkārtnē, kā arī Rīgā. Šonedēļ jārēķinās, ka lietusgāzes būs ikdiena.

“Nākamās dienas saglabāsies lietainas, kas jāpiemin, ceturtdien atkal gaidāms gāzienveida lietus, lietus līs straujāk, spēcīgāk. Kopumā lietains laiks saglabāsies līdz nedēļas beigām, tuvākos saules starus ieraudzīsim vien nākamās nedēļas sākumā,”

uzsver LVĢMC sinoptiķis Nauris Hofmanis.

Svarīgākais