Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīga gatavojas plūdiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Gatavojoties meteorologu solītajam lietum, Rīgā darba kārtībā ir desmit ūdens sūknēšanas tehnikas vienības, lai nepieciešamības gadījumā atsūknētu ūdeni no ielām, kur tā uzkrāšanās ievērojami apgrūtinās satiksmi, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas domes Satiksmes departaments arī atgādina, ka, strauji nolīstot lielam ūdens apjomam, lietus ūdens sistēmas ar tā novadīšanu galā tiek lēnāk, nekā ierasts, tādēļ ielas var īslaicīgi applūst.

Par lielu peļķu veidošanos iedzīvotāji ir aicināti ziņot Rīgas domes Satiksmes vadības centram, zvanot pa tālruni 8000 3600 vai rakstot uz e-pastu "rdsvc@riga.lv".

Transportlīdzekļu vadītāji aicināti izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, rūpēties par gājēju drošību, ieturot atbilstošu intervālu un neapšļakstot tos, ieturēt distanci no priekšā braucošajiem, kā arī neveikt straujus manevrus.

Kā ziņots, otrdien Latvijā būs pārsvarā apmācies un vējains laiks, palaikam līs, daudzviet gaidāms stiprs lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Rīgā otrdiena būs lietaina, brīžiem līs stipri, iespējams arī pērkona negaiss. Ziemeļvēja brāzmas var lauzt kokus. Gaisa temperatūra nepārsniegs +21 grādu.