Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome: Nav pamata celt trauksmi par ūdens kanalizācijas sistēmas problēmām

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Komentējot ūdens kanalizācijas sistēmu stāvokli, pašvaldībā skaidro, ka salīdzinoši jaunākās Rīgas apkaimēs, piemēram, Pļavniekos, Purvciemā vai Imantā, situācija ir apmierinoša, jo tur šīs kanalizācijas sistēmas ir izbūvētas un strādā. Tomēr, piemēram, Čiekurkalnā lietusūdens novades nav vispār, vēsta TV3.

Portāls NRA jau rakstīja par svētdienas vakara plūdiem Rīgā.

“Ja mēs runājam par centra daļu, tieši šī te pati Brīvības iela, Ganību dambis vai vēl kaut kur, šeit šī ūdens kanalizācijas sistēma ir pieslēgta pie kopējās kanalizācijas sistēmas kolektora, un šeit ir novērojama situācija, kad intensīvas līšanas laikā pastiprināti veidojas peļķes, jo sistēma netiek galā ar ūdens daudzumu,” saka Jānis Vaivods, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs

Projektējot jaunas ielas vai pilnīgu ielu pārbūvi, pašvaldība pret modernākām nomaina arī ūdens rensteles. Visbiežāk gan notiek ielas seguma atjaunošana, tādos gadījumos situācija atšķiras.

“Ja runājam par seguma atjaunošanas projektiem, tad diemžēl šeit mēs atjaunojam vēsturisko situāciju. Šeit netiek mainīti diametri, bet tiek atjaunoti tikai lietotie materiāli,” norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

Atkarībā no pieejamās naudas pašvaldība noteksistēmas pilsētā atjauno pakāpeniski, šobrīd projekts izstrādāts posmam no Grīziņkalna līdz Lāčplēša ielai. Kolīdz projektam piešķirs naudu, varēs sākt tā izbūvi. Izmaksas gan nav mazas - vismaz 15 miljonu eiro