Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Āgenskalnā norisināsies mazo izdevēju festivāls "Sābrs"

© Gints Ivuškāns /F64

Āgenskalna tirgus ēkā no šodienas līdz svētdienai, 10.jūlijam, norisināsies mazo izdevēju festivāls "Sābrs", kur būs iespējams iegādāties un aplūkot dažādu mākslinieku un apvienību izdotas un veidotas grāmatas un žurnālus.

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Diāna Martukāne, paralēli tirgošanai būs iespējams piedalīties bezmaksas darbnīcās kopā ar māksliniekiem un vērot zīmējumu teātri, kā arī apskatīt "Kuš!" komiksu izstādi "Meža stāsti" Āgenskalna tirgus Jauniešu stacijā.

Viņa pavēstīja, ka festivāls tiek rīkots, lai vairotu kaimiņu būšanu izdevēju un mākslinieku jomā, daloties ar idejām un piedzīvoto, kā arī veidojot savstarpējus sakarus, tāpēc festivālam izvēlēts nosaukums "Sābrs", kas ir latviešu vecvārds ar nozīmi kaimiņš.

Šodien no plkst.16 līdz 19 notiks tirgošanās ar grāmatām un žurnāliem, savukārt sestdien, 9.jūlijā, no plkst.12 līdz 14 notiks "zīnu" darbnīca kopā ar māksliniekiem Rebekai Lukošus un Jurijam Tatarkinam, izmēģinot izgatavot savu pirmo "zīna" eksemplāru. Tajā pašā dienā no plkst.12 līdz 19 notiks tirgošanās ar "zīniem", no plkst.19 līdz 20 tirgus pagalmā notiks improvizēta zīmējumu izrāde "Siltais zīmējums", savukārt plkst.20 notiks "Diskotēka siltumnīcā".

Svētdien, 10.jūlijā, no plkst.13 līdz 15 notiks darbnīca "Iesien savu pirmo grāmatu!", kur dalībniekiem būs iespēja vienkāršiem paņēmieniem iesiet savu pirmo grāmatu grāmatsējējas Inas Lukošus vadībā, izmantojot ikvienam pieejamus materiālus. Savukārt no plkst.16 līdz 17.30 meistarklase "Kas ir filosofisks teksts un kā tādu rakstīt?", ko vadīs Toms Babincevs, Patrīcija Kuzmina un Rūdis Bebrišs. No plkst.12 līdz 19 varēs iegādāties "zīnus", grāmatas un žurnālus.