No Jaunā gada Rīgā mainīsies vairāki sabiedriskā transporta maršruti

No 2011.gada 1.janvāra tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos, kustību sarakstos, kā arī pieturvietu nosaukumos.

Īpaša uzmanība jāpievērš trolejbusu pasažieriem, jo izmaiņas tiks veiktas visu trolejbusu maršrutu darba dienu un brīvdienu kustības sarakstos. Izmaiņas būs arī sekojošos autobusu maršrutu darba dienu un brīvdienu kustības sarakstos - 1., 2., 3., 5., 11., 13., 14., 21., 24., 33., 37., 40. un 41. Savukārt 36.autobusu maršrutā tiks veiktas izmaiņas brīvdienu kustības sarakstā vienam atiešanas laikam. Lielākās izmaiņas skars 2. un 24.autobusu maršrutu kustības sarakstus - tie tiks koriģēti atbilstoši pasažieru plūsmai un plānoti tā, lai nebūtu situācijas, kad abi pieminētie maršruti pieturvietā ierodas vienlaicīgi, jo abi šie maršruti gandrīz pilna maršruta garumā dublē viens otru. Tramvaju maršrutos un kustības sarakstos izmaiņas nav veiktas.

Ņemot vērā pasažieru priekšlikumus, no 2011.gada 1.janvāra tiks pagarināti divi autobusu maršruti - 19.autobusu maršruts "Jugla3 - Bukulti - Sarkandaugava" un 29.autobusu maršruts "Jugla 3 - Vecmīlgrāvis" līdz Mežciemā esošajam galapunktam. Abu maršrutu autobusi gan no Sarkandaugavas, gan no Vecmīlgrāvja pa maršrutu brauks līdz Juglas galapunktam, neiebraucot tajā, tālāk nogriezīsies uz Juglas ielu, tālāk pa Juglas ielu, Malienas ielu, Hipokrāta ielu līdz Mežciema galapunktam un atpakaļ. Informējam, ka atbilstoši izmaiņām maršrutu garumā tiks veiktas izmaiņas arī abu maršrutu kustības sarakstos.

Tāpat no 1.janvāra 43.maršruta autobusi, kuri no galapunkta "Abrenes iela" atiet plkst.7.50 un plkst.8.30, iebrauks Piņķos un tālāk brauks līdz galapunktam Skultē.

Atsevišķas izmaiņas no 2011.gada 1.janvāra skars arī pieturvietas. Tā 4. un 4.z autobusu maršrutā pieturvieta "7.līnija" gan virzienā uz pilsētas centru, gan virzienā uz Piņķiem tiks pārdēvēta par pieturvietu "Imantas 7.līnija". 28.autobusu maršrutā abos braukšanas virzienos tiks ieviesta jauna pieturvieta "Krievupes iela", savukārt 11. un 33.autobusu maršrutos ārpilsētas virzienā tiks ieviesta jauna pieturvieta "Vītolu iela".

Kā uzsveri Rīgas satiksme uzsver, ka sabiedriskā transporta kopējais reisu skaits netiks samazināts, izmaiņas veiktas, lai sinhronizētu transportlīdzekļu atiešanas un pienākšanas laikus pieturvietās un padarītu pasažieru pārvietošanos sabiedriskajā transportā ērtāku.

Rīgas satiksmes interneta lapā www.rigassatiksme.lv iespējams uzzināt visu aktuālo informāciju gan par uzņēmumu, gan sabiedriskā transporta kustību Rīgas pilsētā, maršrutu izmaiņām un sabiedriskā transporta kustības laikiem, kā arī rast informāciju par biļešu veidiem. Par izmaiņām kustības sarakstos var uzzināt arī zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001919.

Svarīgākais