Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidostā "Rīga" būs saules paneļu parks

© Pixabay.com

Starptautiskā lidosta "Rīga" plāno par 600 000 eiro izbūvēt saules paneļu parku lidlaukā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) pieejamā iepirkuma dokumentācija liecina, ka konkurss ietver saules paneļu parka lidlaukā būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvniecību, kas ietver sevī saules paneļu un ar to saistīto iekārtu piegādi un uzstādīšanu.

Viena slāņa silīcija šūnas saules paneļus paredzēts uzstādīt uz Gaisa kuģu ziemeļu piestātnes ēkas jumta elektroenerģijas ražošanai pašpatēriņa vajadzībām. Uzņēmējam būs jānodrošina pilnībā strādājošas, efektīvas saules elektrostacijas projektēšana un izbūve, kas ieslēgta esošajā lidostas "Rīga" elektrotīklā.

Saules elektrostacijas uzstādītajai jaudai jāpārsniedz 560 kilovatus (kW).

Piedāvājums jāiesniedz līdz šī gada 1.augusta plkst.11.

IUB norādīts, ka prognozētā līgumcena ir 600 000 eiro.

Darbu termiņš nedrīkstēs pārsniegt 180 dienas no līguma stāšanās spēkā. Tostarp paredzēts, ka 90 dienās jāveic būvprojekta izstrāde un saskaņošana, un vēl 90 dienās - būvdarbi, autoruzraudzība, saules paneļu uzstādīšana un objekta nodošana ekspluatācijā.

Kā ziņots, lidostas "Rīga" apgrozījums 2021.gadā bija 31,769 miljoni eiro, kas ir par 6,7% vairāk nekā 2020.gadā, bet tās zaudējumi samazinājās par 40,7% un bija 9,423 miljoni eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.