Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas namu pārvaldnieks" zāles pļaušanu varētu veikt rītos no plkst.5 vai plkst.6.

© Rūta Kalmuka / F64

Izvērtējot pakalpojuma kvalitāti, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) konstatējis būtiskas nobīdes zāles pļaušanas laika plānā, informēja RNP pārstāve Una Grenevica.

Zāles pļaušanas ārpakalpojumu RNP veic divi uzņēmumi - SIA "Clean R" un SIA "Ekozona".

Lai iespējami ātri apzinātu problēmas un efektīvi risinātu radušās nepilnības, RNP organizēja tikšanos ar abu uzņēmumu pārstāvjiem. Uzņēmumi sniedza skaidrojumus un solīja novērst radušās nepilnības un ievērot līgumā noteiktos termiņus visu turpmāko zāles pļaušanas periodu.

Uzņēmumi skaidro, ka šis gads esot sarežģīts, jo to ietekmējusi ne tikai ģeopolitiskās situācija, bet arī laikapstākļi. Stiprie nokrišņi maijā un jūnija sākumā, kā arī tam sekojošais lielais karstuma vilnis, kavējot zāles pļaušanu. Kvalitatīva zāles pļaušana neesot iespējama ne stipra lietus laikā, ne lielā karstumā, jo strauji pārkarstot pļaušanas tehnika.

Turklāt darbinieki nevarot ilgstoši strādāt, ja gaisa temperatūra paaugstinās virs plus 25 grādu atzīmes.

Viens no risinājumiem, lai mazinātu karstuma ietekmi, būtu pļaut agri no rīta un vēlu vakarā, tomēr, lai šādu praksi ieviestu, māju kopībām ar balsu vairākumu jāpieņem lēmums, ka zāles pļaušana var notikt agri no rīta, piemēram, jau sākot no plkst.5 vai plkst.6.

Kavējoties arī tehnikas un to remontam nepieciešamo detaļu piegādes.

Lai gan RNP apzinās meteoroloģisko laika apstākļu un ģeopolitiskās situācijas radītos ekonomiskos izaicinājumus, tomēr pastāv uz to, ka RNP klientiem jāsaņem iespējami labākais un kvalitatīvākais pakalpojums, norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.