Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO. Rīgas centrā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks (ugunsgrēks ierobežots 20:55)

© Dmitrijs Suļžics/F64

Šodien plkst.17.25 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz ugunsgrēku Rīgā, Miera ielā, kur deg vienstāva ražošanas un noliktavas tipa ēka, aģentūrai LETA apliecināja VUGD.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana strauji izplatās zem ēkas jumta un bēniņos, kā arī liesmas apdraud blakus esošo ēku.

Šobrīd vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas iesaistītas dzēšanas darbos, lai apturētu liesmu izplatīšanos.

Ņemot vērā iespējamo apdraudējumu blakus esošajai dzīvojamai mājai, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki no tās evakuēja desmit cilvēkus. Tos dzīvokļus, no kuriem cilvēki atsakās evakuēties, regulāri apsekos, lai pārliecinātos, ka cilvēki ir drošībā.

Plkst.20.05 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos. Kopējā degšanas platība ir 510 kvadrātmetri (m2), no tiem jumta pārsegums dega 10 m2 platībā un bēniņi 500 m2 platībā.

Kopā ar uzņēmuma darbiniekiem ugunsdzēsēji glābēji no ēkas pirmā stāva evakuēja materiālās vērtības. Darbs notikuma vietā turpinās, lai pilnībā nodzēstu ugunsgrēku.

Aģentūra LETA novēroja, ka ugunsgrēks izcelies ar kafejnīcu "Rocket Bean Roastery" saistītā ēkā, kas atrodas iekšpagalmā.

Ar kafejnīcas pārstāvjiem aģentūrai LETA līdz šim nav izdevies sazināties.

SIA "Rocket Bean Cafe" reģistrēts 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 660 000 eiro un tā īpašniece ir AS "Infinity Coffee".

Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 532 148 eiro, bet peļņa sasniedza 164 863 eiro.