Jaungada uguņošana Rīgā notik slavenās dziesmas "Eglīte" pavadījumā

31. decembrī jaunā, 2011. gada sagaidīšana Rīgā notiks pie Brīvības pieminekļa, kur tieši pusnaktī pēc Latvijas himnas atskaņošanas rīdzinieki un pilsētas viesi varēs noskatīties Jaungada uguņošanu Ainara Virgas dziesmas "Eglīte" pavadījumā.

Dziesma "Eglīte" būs dzirdama jaunā aranžējumā - komponista Kārļa Lāča instrumentācijā, informēja Rīgas domes Kultūras pārvaldes projektu koordinatore Elīna Dambekalne.

Uz lielā ekrāna tiks demonstrētas uzrunas, telekanāla LNT Jaungada programmas fragmenti, kā arī skanēs populāra latviešu un ārvalstu mūzika. Pasākuma sākums 31.decembrī būs plkst.21, bet noslēgums - 2011.gada 1.janvārī plkst.1.

Uguņošana pašvaldībai izmaksās 3000 latu.

31. decembrī līdz pusnaktij darbosies arī tirdziņš Līvu laukumā un "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš" Doma laukumā, atsevišķas tirdzniecības vietas tajos strādās arī pēc pusnakts. Vienlaikus Doma laukumā līdz pusnaktij muzicēs grupa "Labvēlīgais tips".

Vecrīgā gadu mijā darbosies arī slidotava Strēlnieku laukumā - no 31.decembra plkst.10 līdz 1.janvāra plkst.2.

Latvijā

Latvijā šogad septembra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 842,636 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš un par 2,3% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Svarīgākais