Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bariņš jauniešu Vērmanes dārzā dedzinājuši Ukrainas karogu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Pagājušajā nedēļā, 24.jūnijā, plkst.20 Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes darbinieki, patrulējot Rīgas centrā, saņēma informāciju, ka Vērmanes dārzā vairāki jaunieši dedzināja Ukrainas karogu, informēja RPP.

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa policijas izsaucēju, kurš skaidroja, ka jaunieši pirms neilga laika pametuši notikuma vietu. Tāpat policisti noskaidroja jauniešu vizuālo izskatu, lai varētu veikt turpmāko apkaimes apsekošanu.

Apsekojot apkārtni, policijas darbinieki pamanīja un aizturēja jauniešus netālu no Brīvības pieminekļa.

Sarunā ar policistiem divi aizturētie jaunieši apstiprināja, ka dedzinājuši Ukrainas karogu, agresīvi skaidrojot, ka tā esot "lupata un Ukrainas fašistu karogs". Turklāt jaunieši gribējuši ievietot video vietnē "Tik tok", lai gūtu popularitāti un lasītu naidīgus komentārus no vietnes lietotājiem par Ukrainas valsti.

Tāpat notikuma vietā, Vērmanes dārzā, pie soliņiem tika atrasti pārpalikumi no dedzinātā Ukrainas karoga, kurus pašvaldības policijas darbinieki ievietoja maisā un nodeva tālāk Valsts policijas darbiniekiem.

Kārtības sargi aizturētos jauniešus nogādāja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Centra iecirknī, kur Valsts policija sāka kriminālprocesu. Viens no aizturētajiem jauniešiem bija nepilngadīgs.