Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas svētki šogad izmaksās trīs reizes dārgāk nekā iepriekšējos gados

Rīgas svētki 2020. gadā © Oksana Džadana/F64

Lai arī rīdziniekiem un pilsētas viesiem par jūlijā un augustā gaidāmajiem plašajiem svētku pasākumiem Rīgas apkaimēs, parkos un galvaspilsētas centrā vēl nav nekādas informācijas, “tv3.lv” noskaidroja, ka to rīkošanai atvēlēti 1,3 miljoni eiro, vēsta TV3.

Par “Rīgas vasaru” dēvētā programma izmaksās trīs reizes vairāk nekā iepriekšējo gadu Rīgas svētki.

Četri prieka mirkļu parki, kas galvaspilsētā darbosies no 1. jūlija līdz 28. augustam, pieci apkaimju svētki, kā arī Drosmes un prieka pasākums 20. augustā Vecrīgā,

- par šādu 1,3 miljonus vērtu “Rīgas vasaras” programmu liecina svētku organizētāju - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) izsludinātie iepirkumi.

Ja sākotnēji šīs vasaras galvaspilsētas svētku budžets bija paredzēts 325 000 eiro apmērā, maijā domes deputāti no pašvaldības budžeta rezerves fonda tiem atvēlēja vēl 1 004 999,41 eiro. Līdz ar to šā gada “Rīgas vasaras” programma kopumā izmaksās vairāk nekā 1,3 miljonus eiro. Tas ir, piemēram, piektā daļa no Dziesmu un deju svētku izmaksām, kam valsts budžetā paredzēti 6,5 miljoni eiro, aprēķinājis TV3.