Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Āgenskalnā norisināsies Līgo svētku tirgus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Āgenskalna tirgus atjaunotajā paviljonā un pagalmā šodien un rīt norisināsies Līgo svētku tirgus, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Diāna Martukāne.

Viņa norāda, ka tirgotāji būs sagādājuši svētku ēdienus un dažādus piedāvājumus, bet paviljona otrajā stāvē spēlēs dzīvā mūzikā. Kafejnīcās un bāros varēs atrast kā tradicionālas, tā netradicionālas delikateses un kokteiļus. Gan paviljonā, gan ārpus tā ziedu tirgotāji parūpēsies par svaigām Jāņu zālēm un puķu vainagiem, ar kuriem rotāties svētkos.

Šodien un ceturtdien tirgū būs pieejams plašs klāsts ar ēdieniem un dzērieniem Līgo noskaņās. Pie gaļas tirgotājiem varēs izvēlēties šašliku un gaļu grilēšanai dažādās marinādēs, bet zivju stendos - kūpinātas un svaigas zivis.

Tirgus piena nodaļā netrūks Jāņu sieru - būs gan bioloģiskais kazas siers ar ķimenēm, gan alus siers. Pie "Straupes piena" būs atrodams kaņepju sviests, ko smērēt uz "Grauda spēka" izceptās Āgenskalna baltmaizes. Ceptuve "Lāči" speciāli svētkiem sagatavojuši alus marmelādi un šokolādi ar sieru un ķirbju sēklām. Atspirdzinošus dzērienus, ko celt Jāņu galdā, būs sarūpējusi "Valmiermuiža", kas īpaši saulgriežiem radījuši gaišo alu "Saule" un tumšo alu "Mēness". Savukārt "Bauskas alus" stendā varēs piepildīt kausu ar sešiem dažādiem izlejamā alus veidiem un sastapt draudzīgas atlaides.

Netradicionālu vainagu ar retām puķēm varēs iegādāties pie "Naktsvijoles", bet pie āra tirgotājiem būs atrodami ziedu un ozollapu vainagi, meijas un Jāņu zāles. Pagalmā arī būs nopērkamas Līgo saktas, māla trauki, koka izstrādājumi un daudz kas cits, savukārt "Gardenia Eco" sagādājuši odu atbaidošās sveces, kas noderēs, dodoties pie dabas.