Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pārdaugavā būvēs jaunu tiltu; tas būs paredzēts gājējiem un velosipēdistiem

© Santa Berļakova/F64

Gājēju un velosipēdistu tilta būvniecībai pār Kīleveina grāvi Rīgas pašvaldība piešķirs nepilnu miljonu eiro.

Patlaban Torņakalna teritorijā arī nepieciešams uzlabot sabiedriskā transporta pieejamību. Līdz ar to nepieciešami papildu pasākumi, lai nodrošinātu teritorijas integrāciju pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Savukārt funkcionāli šis tilts esot ļoti nozīmīgs savienojums ar Ziepniekkalna veloceliņu ar plānoto Mūkusalas promenādi.

Tiltu plānots uzbūvēt līdz nākamā gada vasarai.

Saskaņā ar Rīgas domes pausto, plānotais tilta garums ir 30 metri, bet platums - 5,5 metri, kas nodrošinās netraucētu satiksmi abos virzienos gājējiem un velosipēdistiem. Tiltam un pievedceļam tiks izbūvēts apgaismojums, sekmējot komfortablus pārvietošanās apstākļus un sociālo drošību. Tāpat tiks nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kīleveina grāvis ir Daugavas attekas posms Torņakalna apkaimē, kas savienojas ar Mazo Daugavu. Līdz 19.gadsimtam Kīleveina grāvis atdalīja Mūkusalu un Bieķensalu no Daugavas kreisā krasta. Ūdenstilpes garums ir 2,7 kilometri, bet baseina platība ap 27 kvadrātkilometriem.

Kā tika informēti domes deputāti, līdz 1.jūnijam Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda kopējais līdzekļu atlikums bija aptuveni 1,5 miljoni eiro.