Purvciemā notikusi smaga avārija

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pirmdien vairāku operatīvo dienestu pārstāvji Purvciemā sastrādājās, lai pēc iespējas ātrāk sniegtu palīdzību cilvēkiem, kas cieta smagā autoavārijā. Ugunsdzēsējiem nācās cietušos izgriezt no automašīnu vrakiem, lai ātrāk nogādātu mediķu aprūpē. Apkārtnes iedzīvotāji apgalvo, ka viens no šoferiem nebija ievērojis luksoforā redzamo gaismas signālu, vēsta "Degpunktā".

Viktorija gandrīz 30 gadus dzīvo Purvciemā, daudzdzīvokļu ēkā Stirnu un Ūnijas ielas krustojumā. Sieviete stāsta, ka ap plkst. 21.00 vakarā viņa tā pat vien paskatījās pa virtuves logu un redzēja, kā spēji saduras divas vieglās automašīnas.

“Man viss bija labi redzams, kaut gan priekšā bija koks. Kaut kāda zila automašīna, kur tā brauca, es nezinu, un pelēka arī bija. Pelēkā ļoti stipri ietriecās zilajā, un zilā automašīna no spēcīgā trieciena pat agriezās ap savu asi,” saka Viktorija.

Vietējais iedzīvotājs Jānis, kurš mitinās blakus negadījuma vietai, un ar automašīnu profesionāli brauc jau 50 gadus, uzskata, ka kāds no sadragāto automašīnu vadītājiem bijis pārgalvīgs.

Palīdzēt cietušajiem ieradās ugunsdzēsēju brigādes, kas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atsvabināja ievainotos cilvēkus no sadragātajiem dzelžiem. Viktorija negribēja pētīt nepatīkamo ainu un teju uzreiz atkāpās no palodzes. “Es negribēju diži skatīties, bet līķi nemanīja, līķa tur patiešām nebija,” viņa saka.

Uzreiz pēc ugunsdzēsējiem, jeb septiņu minūšu laikā no izsaukuma saņemšanas brīža, ieradās arī ārsti.

“Mediķi konstatēja, ka palīdzība nepieciešama diviem cietušajiem, traumas ir gūtas ļoti nopietnas, politrauma, kas ir vienlaikus vairāku ķermeņa daļu nopietni ievainojumi. Pēc palīdzības saņemšanas uz vietas, abi cietušie, smagā, bet stabilā stāvoklī, nogādāti ārstniecības iestādē,” saka NMPD pārstāve Inga Vītola.

Policija ir uzsākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kurš no vadītājiem ir pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus.

Svarīgākais