Dome piešķirs finansējumu Valsts policijas ēkas renovācijai

Šodien, 28. decembrī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Valsts policijas Rīgas Reģiona pārvaldes priekšnieku, ģenerāli Intu Ķuzi un LR Iekšlietu ministrijas Valsts sekretāra vietnieku Viktoru Elksni apmeklēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkni Daugavgrīvas ielā 32/34, lai spriestu par nepieciešamo finansējumu ēkas renovācijai.

Sagatavotājs: Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa 28.12.2010 16:43

Pasākumā piedalījās arī Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Apsekojot nekustamo īpašumu, konstatēts, ka lielākā daļa ēkas konstruktīvo elementu ir neapmierinošā stāvoklī, tehniski nolietojušies ir visi inženiertīkli, nepieciešama nama fasādes un jumta atjaunošana, jāveic arī darba telpu kapitālais remonts.

Pēc objekta apskates Rīgas domes un LR iekšlietu ministrijas pārstāvji vienojās par valsts un pašvaldības iespējamo finansējuma nama sakārtošanai. Ēkas renovācijas darbi varētu tikt veikti pakāpeniski, visus remontdarbus pabeidzot līdz 2013. gadam. Kopējās paredzamās investīcijas būtu ap 700 tūkstošiem latu.

A.Ameriks: „Valsts, tāpat kā pašvaldības policija nodrošina pilsētai ļoti nozīmīgo drošības un kārtības uzturēšanas funkciju, un neapšaubāmi ir pelnījusi daudz labākus darba apstākļus. Ņemot vērā, ka pašvaldībai Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā nav citu, platības un ģeogrāfiskā novietojuma ziņā līdzvērtību telpu, kuras varētu nodot Valsts policijas rīcībā, Rīgas dome jau 2011.gadā uzsāks īpašuma sakārtošanu, nākamgad ēkas renovācijā ieguldot ap 100 tūkstošiem latu. ”

Apmeklējuma laikā amatpersonas vienojās arī par Iekšlietu ministrijas līdzfinansējumu. V. Elksnis: „Ņemot vērā, ka šajā ēkā atrodas Valsts policija, Iekšlietu ministrijas līdzfinansējums varētu veidot ap trešdaļu no Rīgas domes piešķirtā budžeta.”

„Novērtējot ēkas daļas, kas atrodas vissliktākajā tehniskajā stāvoklī, tika izlemts nākošgad veikt jumta nomaiņu un jumta stāva izbūvi, kā arī uzsākt fasādes restaurācijas darbus” komentēja ĪD direktors O. Burovs.

Jūgendstila ēka, kas ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, ir vienīgais policijas iecirknis Kurzemes rajonā un atrodas stratēģiski ļoti labā vietā. Policija šajā ēkā atrodas jau kopš padomju laikiem. Pašreiz ēkā strādā vairāk par 100 darbiniekiem.

Svarīgākais